Setari Cookie-uri

O aventura culinara, cu Philips

Iata cat de simplu este sa prepari scoci in vin cu aioli sau somon la gratar, cu legume verzi "al dente". La prima vedere pare destul de complicat, dar daca te dotezi cu cateva aparate electrocasnice eficiente de la Philps, cum sunt robotul de bucatarie HR7775, aparatul de gatit cu aburi Philips HD9160 si gratarul de masa HD6320 te vei inarma cu increderea si inspiratia de care ai nevoie pentru a gati cu cea mai mare usurinta.

Comunicat de presa

Gatitul este distractiv, dar uneori poate fi dificil sa prepari mese delicioase si sanatoase, in fiecare zi, sa multumesti toata familia si sa iti pastrezi si tu entuziasmul. Insa, cu aparatele electrocasnice potrivite, vei transforma fiecare zi a saptamanii intr-o aventura culinara, vei gati rapid si iti vei pune in practica toate ideile si fanteziile culinare.

Iata cat de simplu este sa prepari scoci in vin cu aioli sau somon la gratar, cu legume verzi "al dente". La prima vedere pare destul de complicat, dar daca te dotezi cu cateva aparate electrocasnice eficiente de la Philps, cum sunt robotul de bucatarie HR7775, aparatul de gatit cu aburi Philips HD9160 si gratarul de masa HD6320 te vei inarma cu increderea si inspiratia de care ai nevoie pentru a gati cu cea mai mare usurinta.

Scoici in vin cu aioli

Scoici in vin cu aioli Ai nevoie de: 2 lingurite de mustar de Dijon, ½ lingurita de sare de mare, 4-5 catei de usturoi, 1 ceasca de ulei de masline extravirgin, 2 cesti de vin (Pinot Gris), 1 ceapa, 500 gr scoici, patrunjel verde tocat si de robotul de bucatarie Philips HR7775. In robot, se amesteca usturoiul (2 capatani) cu mustarul, sarea si piperul. Apoi, la viteza mica, se adauga putin cate putin uleiul de masline. La final, cand emulsia este gata, se pune si zeama de lamaie proaspat stoarsa. Dupa aceea, sosul aioli se transfera intr-un bol, pastrandu-se la rece pana in momentul servirii. Separat, intr-o tigaie, se pune restul de usturoi impreuna cu vinul si ceapa tocata marunt (foloseste accesoriul pentru tocat al robotului). Se da intr-un clocot, apoi se mai lasa cateva minute la foc mic. Dupa aceea, se pun scoicile, fierbandu-se la abur, cu capacul tigaii pus si tigaia miscata periodic. Se arunca scoicile ale caror cochilii nu s-au deschis dupa primele 5 minute, apoi se transfera intr-un castron, unde vor fi stropite cu aioli, iar patrunjelul verde este alaturat ca garnitura. Acesta reteta este recomandata si testata de Philips si bucatarul vesnic indragostit, Dan-Silviu Boerescu (www.bucatarescu.ro), posesorul unui robot de bucatarie Philips HR7775.

Somon la gratar, cu legume verzi „al dente”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.