Setari Cookie-uri

Advertorial (P) 4Femina: Si simti ca nu mai iei anticonceptionale!

Descoperite in anii '60, pilulele anticonceptionale sunt cea mai raspandita metoda contraceptiva. Ele nu sunt folosite ca tratament, ci sunt recomandate de medicii ginecologi femeilor sanatoase

Comunicat de Presa

Descoperite in anii '60, pilulele anticonceptionale sunt cea mai raspandita metoda contraceptiva. Ele nu sunt folosite ca tratament, ci sunt recomandate de medicii ginecologi femeilor sanatoase, pentru a impiedica un proces natural: ovulatia. Cu scopul de a preveni o sarcina nedorita, femeile intervin in functionarea normala a organismului lor. Si dupa cum bine stim, orice modificare adusa functiilor naturale ale organismului poate avea efecte negative, uneori dintre cele mai severe.

Pilula contraceptiva este una dintre cele mai importante descoperiri ale secolului XX: este usor de folosit, ofera protectie maxima impotriva riscului de sarcina, regleaza circul menstrual si reduce durerile menstruale chiar pana la disparitie. In plus, trateaza acneea cu cauza hormonala si poate fi folosita pentru a opri menstruatia atunci cand se doreste acest lucru. Dar lista interminabila de efecte adverse pe care le poate da, prezenta pe prospectul oricarei marci, pune pe ganduri orice femeie, atunci cand are de ales intre diversele metode de protectie impotriva sarcinii. Printre efectele secundare se numara contactele sexuale dureroase, orgasmele diminuate in intensitate sau inexistente, scaderea libidoului, cresterea in greutate si suprasolicitarea ficatului.


Kudika
5 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.