Setari Cookie-uri

Herbalife anunta rezultatele studiului "Atitudini si comportamente in stilul de viata al romanilor"

Studiul intitulat "Atitudini si comportamente in stilul de viata al romanilor" isi propune sa identifice obiceiurile romanilor cu privire la stilul de viata.

Comunicat de presa

Derulat la nivel national si aflat la a doua editie, studiul intitulat "Atitudini si comportamente in stilul de viata al romanilor” isi propune sa identifice atitudinile si obiceiurile reale ale romanilor cu privire la nutritie, activitate fizica, sanatate si un stil de viata echilibrat.

45% dintre respondenti sunt de parere ca alimentatia sanatoasa reprezinta cel mai important obicei pentru a avea o stare buna de sanatate. Din pacate, majoritatea respondentilor nu considera controlul greutatii si practicarea unui sport ca avand un impact major asupra starii de sanatate.

Ca si anul trecut, majoritatea respondentilor (95%) descriu starea lor de sanatate ca fiind buna, foarte buna sau excelenta. In ciuda convingerii lor, multi romani recunosc ca este loc sa-si imbunatateasca sanatatea: mai bine de jumatate dintre respondenti (58%) sufera la ora actuala de una sau mai multe boli. 19% declara ca au hiperaciditate gastrica, 15% sufera de carente de vitamine si minerale, anemie, 13% sufera de obezitate, iar 12% au un nivel crescut al colesterolului.

Citește și:

Printre cei mai importanti factori care le afecteaza starea generala de sanatate se numara fumatul, stresul si lipsa timpului, precum si grasimile din alimentatie, cresterea in greutate si sedentarismul.

Controlul greutatii

In 2012, a crescut numarul celor care nu sunt satisfacuti de greutatea lor corporala si o considera prea mare. Mai mult decat atat, 64% dintre respondentii care au tinut dieta de mai multe ori considera ca ar trebui sa tina in continuare un regim pentru scaderea in greutate, insa amana data inceperii acestuia.

Oana Miruna Stinga, director de marketing Herbalife Romania, spune:

Rezultatele studiului Herbalife sugereaza nevoia de responsabilitate, motivatie interioara si actiune legata de propria stare de sanatate. Chiar daca suntem mai informati si in teorie stim ce inseamna un stil de viata sanatos, cat de importanta este preventia si ce avem de facut, exista multe discrepante intre perceptii, atitudini si realitate. Este important sa constientizam faptul ca avem capacitatea de a juca un rol activ in ceea ce priveste sanatatea noastra.
Acest studiu face parte dintr-o serie de proiecte dezvoltate impreuna cu diversi lideri de opinie (medici nutritionisti, specialisti in fitness), prin care Herbalife Romania isi propune sa contribuie pe termen lung la informarea si educarea romanilor in ceea ce priveste nutritia sanatoasa si un stil de viata echilibrat.
"

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.