Setari Cookie-uri

NESCAFE sarbatoreste 75 de ani

NESCAFE a debutat la nivel mondial ca o solutie inovatoare pentru conservarea stocurilor mari de cafea

comunicat de presa

NESCAFÉ, brandul companiei Nestlé care a debutat la nivel mondial ca o solutie inovatoare pentru conservarea stocurilor mari de cafea, aniverseaza 75 de ani, fiind una dintre cele mai populare bauturi din intreaga lume.

Astazi, la nivel mondial, in fiecare secunda, se consuma peste 5.500 de cani de cafea solubila NESCAFÉ, fiecare produs fiind creat in functie de preferintele consumatorilor.

Sarbatorim istoria bogata si mostenirea NESCAFÉ, prima cafea solubila din lume care a pastrat intacta aroma cafelei. De-a lungul celor 75 de ani, cafeaua solubila a evoluat de la o simpla cutie de cafea la un intreg portofoliu de sortimente si sisteme de cafea”, a declarat Carsten Fredholm, Head of Nestlé’s Beverage Strategic Business Unit.

“Sortimentele NESCAFÉ sunt prezente in peste 180 de tari, iar pe viitor ne dorim sa ne extindem astfel incat sa ne consolidam pozitia de lideri la nivel mondial”, a mai adaugat Carsten Fredholm.

Citește și:

Inovatie din prima clipa

In 1929, Louis Dapples, presedintele Nestlé de la momentul respectiv, a primit o provocare interesanta din partea fostului angajator, Banque Française et Italienne pour l’Amérique du Sud.

Dupa caderea bursei de pe Wall Street si colapsul preturilor cafelei, banca detinea in portofoliu cantitati foarte mari de stocuri de cafea in depozitele din Brazilia.

Provocarea lansata catre Nestlé a fost aceea de a transforma aceste stocuri in “cuburi de cafea solubila” care sa poata fi comercializate.

Chimistul Max Morgenthaler s-a alaturat companiei Nestlé pentru a ajuta echipa de cercetatorii in gasirea unei solutii.

Dupa trei ani de cercetari, a avut loc prima descoperire: produsul café au lait – un amestec de cafea, zahar si lapte – transformat in pudra, isi pastra aroma mai mult timp. Dar aceasta pudra nu se dizolva usor, iar conservarea laptelui si a zaharului reprezentau adevarate provocari pentru productie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.