Setari Cookie-uri

Jazz de Mansarde 6: Trupa Jazz Hot Club de Bucharest

Un nou concert gazduit de Acuarela

Comunicat de presa

Trupa Hot Club de Bucharest concerteaza cu un repertoriu de jazz manouche la Acuarela, vineri, 26 aprilie, ora 20:00, la a sasea editie Jazz de Mansarde.

Concertele trupei Hot Club de Bucharest sunt apreciate pentru buna dispozitie, energia pozitiva pe care o transmit si spiritul viu pe care il pastreaza, trimitand ascultatorul direct in perioada interbelica. Ritmurile si refrenele acelor vremuri devin palpabile si readuc la viata atmosfera anilor '30 prin binecunoscutele compozitii (ale lui Django Reinhardt, Stephane Grapelli si nu numai), precum Nuages, Swing 42, Stompin'at Decca, Djangology, Minor Swing, cat si prin compozitiile proprii: Swing de Bucharest, Murmu.

Hot Club de Bucharest a luat fiinta in 2008 din pasiune pentru muzica legendarului chitarist Django Reinhardt si face parte din vasta familie manouche, reteaua de trupe Hot Club din intreaga lume formata in onoarea cvintetului Hot Club de France initiat de marele Django Reinhardt. La peste 70 ani de la aparitia sa, stilul unic al lui Django „hot gypsy swing” este inca prezent si chiar infloritor pe scenele de jazz pariziene. In cei cinci ani de activitate, Hot Club de Bucharest si-a rafinat continuu modalitatile de exprimare a acestui gen intr-un mixt echilibrat de traditional si modern.

Citește și:

Liderul trupei, Malin Cristache, a luat contact prima oara cu jazz manouche prin concertul „jazz a Vienne” 2002 cu Bireli Lagrene. De atunci, au urmat cinci ani de cautari pentru a forma un grup de jazz manouche in Romania. Dupa multe modificari, devine un grup stabil si omogen: Malin Cristache - lider chitara, Andrei Gingirof - chitara, Ionut Virlan - contrabas, formand un trio cu un repertoriu din ce in ce mai bogat.

Jazz de Mansarde este o platforma de muzica jazz care are loc saptamanal in mansarda Acuarela. Este un proiect care promoveaza muzica jazz in spatiul calduros al Bistro de Arte, atat cea romaneasca, cat si cea straina. Editia a sasea va crea in mansarda Acuarela atmosfera de jazz manouche din anii ’30.

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.