Setari Cookie-uri

Samsung lanseaza in Romania ultima generatie de televizoare Smart TV pentru o noua experienta de home entertainment

Seria din 2013 a televizoarelor inteligente Samsung le aduce consumatorilor mai multe aplicatii, conectivitate crescuta si o interfata intuitiva.

comunicat de presa:

Samsung Electronics Co., Ltd., lider mondial in media digitala si tehnologii de convergenta, lanseaza in Romania generatia 2013 de televizoare Smart TV, deschizand o noua era in materie de sisteme Home Entertainment. Noua generatie de televizoare inteligente aduce pe piata locala ultimele inovatii tehnologice, cea mai buna calitate a imaginii, noi functionalitati si mai multe aplicatii, oferind continut adaptat unei game largi de preferinte. Noile Smart TV-uri vor fi disponibile la preturi ce variaza intre 1.899 lei (32 inci, HD ready) si 12.299 lei (55 inci, Full HD), in functie de diagonala si de alte caracteristici tehnice.

Televizoarele Smart TV se bucura de o popularitate ridicata in randul consumatorilor, atat pe plan international, cat si local. Anul trecut, spre exemplu, un cumparator roman din cinci a ales un Smart TV, la numai doi ani de la lansarea conceptului de televizor inteligent la nivel international. Pentru 2013 estimam ca la trei televizoare vandute, unul va fi inteligent.

Citește și:

Cresterea rapida a interesului pentru televizoarele inteligente Samsung si a gradului de cunoastere al romanilor ne-a determinat sa le monitorizam si mai atent preferintele, gradul de utilizare a functionalitatilor si a aplicatiilor oferite de aceste produse. Este motivul pentru care, impreuna cu o companie de cercetare locala, am derulat recent un sondaj in randul consumatorilor romani. Rezultatele ne incurajeaza sa aducem in continuare cele mai performante televizoare Smart, deoarece utilizatorii romani le apreciaza cu adevarat”, a declarat Ana-Maria Pasculescu, Product Manager TV in cadrul Samsung Electronics Romania.

Studiul „Samsung Smart Q – Cat de bine iti cunosti Smart TV-ul?” a fost realizat de Samsung in luna aprilie a acestui an, pe un esantion de 5.150 de persoane din mediul urban, cu varste intre 22 si 55 de ani, posesori sau nu de Smart TV. Potrivit rezultatelor acestui sondaj, romanii sunt familiarizati cu conceptul de Smart TV si il asociaza mai ales cu accesul la Internet si la aplicatii.

Citește și:

In urma studiului, 81.64% dintre respondenti au declarat ca sunt interesati sa foloseasca Smart TV-ul in principal pentru a naviga pe Internet, 66,69% pentru video on demand, 58,4% pentru a avea acces la aplicatii. In ceea ce priveste utilizatorii de Smart TV, cea mai importanta functie este conecarea Smart TV-ului cu alte aparate din casa (50,4%).

Referitor la intentia de cumparare a unui Smart TV in urmatoarele 6 luni, aproximativ 40% dintre respondentii care nu au inca Smart TV au declarat ca doresc sa achizitioneze un astfel de televizor inteligent si ca sunt interesati de aplicatiile si de facilitatile pe care aceste produse le ofera.

Prezentata in ianuarie la Consumer Electronics Show (CES), noua generatie de televizoare Samsung Smart TV incorporeaza cele mai noi tehnologii si functii pentru ca utilizatorii romani sa beneficieze de o experienta de divertisment complexa si cu adevarat integrata.

Citește și:

Televizoarele inteligente Samsung ofera un nou nivel de experienta interactiva


Platforma Samsung Smart Hub disponibila pe generatia 2013 de televizoare Smart a fost reproiectata pentru a simplifica procesul de cautare. Continutul este organizat in trei sectiuni principale, avand o interfata usor de folosit si icon-uri dinamice care faciliteaza previzualizarea instantanee a sectiunilor.

Aceste sectiuni sunt:

• Fotografii, Videoclipuri & Muzica - aceasta sectiune le permite consumatorilor sa organizeze continutul cu caracter personal si fisierele existente pe televizorul Samsung Smart TV si pe alte dispozitive concetate cu acesta.

• Socializare – sectiunea afiseaza continutul creat de prieteni si familie, videoclipuri populare de pe Facebook, Twitter, YouTube, precum si alte servicii de video call.

Citește și:

• Aplicatii – organizeaza aplicatiile Samsung descarcate si recomandarile pentru a usura accesul utilizatorilor.

Smart Interaction le permite utilizatorilor sa interactioneze usor si rapid cu functiile televizorului Samsung. Modelele din 2013 folosesc un set complex de algoritmi care asigura o detectarea mai precisa a fetei si o interpretare mai buna a miscarilor si a vocii. Noile televizoare le permit utilizatorilor sa navigheze prin meniu, sa regleze volumul, sa dea zoom unei poze folosind ambele maini sau sa dea Like unui pot pe Facebook prin simpla realizare a semnului OK cu mana.

Crearea unei retele prin conectarea sistemului Home Entertainment la dispozitive compatibile este mai usoara cu ajutorul functiei Samsung AllShare. Imediat ce consumatorii au conectat televizorul Smart TV la alte dispozitive in cadrul aceleiasi retele wireless, prin intermediul functiilor de convergenta incorporate, acestia pot transfera cu usurinta imagini si materiale audio intre dispozitive.

Citește și:

    Evolution Kit, pentru a beneficia tot timpul de cele mai noi tehnologii

    Noua generatie de televizoare Smart de la Samsung incorporeaza cele mai performante procesoare, dual core sau quad core (pentru gama premium de Smart TV-uri), care le permit consumatorilor sa efectueze sarcini multiple in acelasi timp, fara a diminua viteza de functionare pentru fiecare task.

    In plus, pentru a beneficia de cele mai noi servicii dezvoltate pentru televizoarele inteligente Samsung, consumatorii care anul trecut au achizitionat un TV din seria ES7000 sau ES8000 au la dispozitie modulul Smart Evolution Kit. Aceasta componenta se monteaza in doar cateva secunde (plug & play) si upgradeaza televizorul instant. Evolution Kit face upgrade la nivel de procesor, memorie si GPU. Astfel, platforma Smart Hub va avea 3 ecrane, versiune imbunatatita a controlului prin comenzi vocale si gesturi, precum si procesor quad core. De asemenea, gama de varf a televizorelor Smart TV din 2013 va avea, de asemenea, sloturi pentru versiunile viitoare de kit-uri Smart Evolution.

    Citește și:

      Vizionare placuta


      Kudika
      25 Aprilie 2013
      Echipa Kudika
      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.