Setari Cookie-uri

Style & Nature, Elements

Cel mai asteptat eveniment de Green Lifestyle al toamnei se apropie. Apa, Aerul, Focul, Pamantul si Metalul, cinci elemente vitale ale vietii se reunesc intr-o expozitie unica de lifestyle inspirat de Natura - Style & Nature, Elements. Evenimentul se va desfasura intr-o locatie de vis, la Palatul Ghika, miercuri, 6 noiembrie.

Elementele vor fi reprezentate cu gratie de personalitati de marca ce vor demonstra legatura speciala dintre natura si arta: Ioan Nemtoi – Focul, Ioan Bolborea – Metalul, Nicolae Moldovan - Pamantul, Andreea Raducan - Aerul, Camelia Potec – Apa. Iar Planeta Pamant este reprezentata de singurul roman care a vazut-o din spatiu, Dumitru Prunariu.

FOC Ion Nemtoi - Maestrul sticlei de la Dorohoi pe care jumatate de mapamond l-ar adopta intr-o secunda
Este unul dintre cei mai cunoscuti dintre artistii romani contemporani, care a reinventat sticla, arta si paleta de culori. Culoarea ”Rosu Nemtoi” a luat nastere dupa numele lui, dupa ce rosu l-a fascinat si continua sa revina de fiecare data cu aceeasi forta in lucrarile sale. Ion Nemtoi, sculptorul in sticla care creeaza totul exclusiv prin suflare, traieste de ani de zile la Dorohoi, desi a avut sau inca sustine cu lucrarile sale expozitii extrem de apreciate peste tot in lume. Canada, Statele Unite ale Americii, Austria, Franta, Belgia, Norvegia, Italia, Olanda, Suedia, Germania, Japonia sunt doar cateva tari care i-au gazduit expozitiile si il apreciza pe Ion Nemtoi, pentru ca prin fiecare lucrare de-a sa, duce sticla la rang de arta. Este printre putinii oameni care creaza la 1200 de grade Celsius, iar din mainile lui ies minunatii nenumarate. Sticla reprezinta pentru el, asa cum chiar el spune, o partenera de balet, pentru ca modelarea unei lucrari se aseamana cu gesturile si miscarile elegante ale dansului de balet. La Viena a creat o galerie deschisa exact in centrul orasului, in Londra s-a exprimat pe sine in cadrul expozitiei ”My Extravaganzza”, iar in Soho, new-yorkezii se pleaca in fata maiestriei lui. Dincolo de toate, Ion Nemtoi e romanul simplu care-si infaptuieste talentul cu fiecare picatura de sticla incinsa si arata tuturor ca arta poate sa poarte nume romanesc. Din acest motiv am considerat ca e cel mai potrivit pentru a reprezenta Focul.

Citește și:

METAL Ioan Bolborea- Traducatorul sufletului lui Caragiale

S-a nascut in 1956 la Hunedoara, sculptorul in bronz care si-a obtinut un renume international pentru rafinamentul si viziunea deosebita cu care transpune arta in palpabil. Ioan Bolborea ramane in continuare un iubitor al Romaniei si al simtamintelor romanilor. De altfel, o mare parte din sculpturile lui, abordeaza scene sau personaje ale lui Caragiale, scriitorul roman care radiografiaza fidel structura acestui popor. Cea mai cunoscuta sculptura a sa pentru publicul larg este ansamblul Carageliana, din fata Teatrului National din Bucuresti. Alte sculpturi ce poarta semnatura lui se mai gasesc si in Alba-Iulia, Orastie, Slatina si Arad. Contestat de sceptici dar si apreciat de majoritatea celor care stiu sa guste arta, Ioan Bolborea continua sa lucreze in atelierul sau propriu unde vad lumina zilei lucrari de marca. Acesta este si motivul pentru care sculptorul reprezinta cu delicatete Metalul.

Citește și:

APA Camelia Potec- Sirena de aur a Romaniei

Inotatoarea originara din Braila a fost simbolul unei generatii care a adus numele Romaniei pe buzele tuturor, cu fiecare competitie la care a participat in ultimii treisprezene ani. A intrat in inimile romanilor odata cu momentul in care a obtinut medalia de aur la Olimpiada de la Atena si a ramas acolo ca simbol al performantei. Inca de la o varsta foarte frageda, Potec a participat la zeci de competitii internationale, printre care patru Olimpiade, sase Campionate Mondiale si la treisprezece editii ale Campionatelor Europene. Pe plan national, inotatoarea a reusit sa doboare mai multe recorduri nationale, intre 2000 si 2002. In prezent, desi nu mai participa la competitii, braileanca a ramas totusi aproape de bazin, ocupand functia de secretar al Federatiei Romane de Natatie. Apa va fi reprezentata la Evenimentul Style and Nature- Elements de Camelia Potec.

Citește și:

AER Andreea Raducan- Preferata podiumurilor internationale

Considerata ca facand parte din "noua generatie" de gimnaste romance care sa preia stafeta dupa retragerea medaliatelor olimpice Lavinia Milosovici si Gina Gogean, Andreea Raducanu nu s-a lasat mai prejos. Nascuta la Barlad, a inceput gimnastica la varsta de patru ani si jumatate, in orasul natal si in timp a reusit sa stranga medalii importante in competitiile internationale. Raducan si-a facut debutul international in 1998 la Campionatele Europene de Juniori (Antwerpen, Belgia), clasandu-se pe locul 4 la individual compus. In 1999 a participat la Campionatele Mondiale in Tianjin, China, unde a castigat finala la sol si a ocupat locul 5 la individual compus. Tot atunci a fost si momentul in care comentatorii sportivi i-au remarcat talentul, ba chiar Bart Conner (sotul Nadiei Comaneci) a declarat "este atat de inviorator sa vezi o gimnasta din Romania care poate sa danseze!”. In 2000, la Jocurile Olimpice de la Sydney a castigat aurul cu echipa Romaniei de gimnastica si s-a calificat in finalele individuale de sol, sarituri si individual compus. In 2002, dupa mai multe accidentari, Andreea s-a retras din competitii iar ulterior si-a cladit o cariera de comentator sportiv in Romania. In 2010 a publicat prima editie a cartii autobiografice ”Reversul medaliei”, care a fost republicata in 2012 cu multe completari si adaugiri. Recent a primit titlul de doctor la Universitatea Nationala pentru Educatie Fizica.

Citește și:

PAMANT. Nicolae Moldovan – Olarul care te intoarce la origine

S-a nascut in 1970 la Bucuresti, dedicandu-si toata viata artei si frumosului. Dupa ce si-a finalizat studiile la Academia de Arta ”Nicolae Grigorescu”, sculptorul Moldovan si-a definitivat stilul si preocuparile. “Traim intr-o lume in care suntem agresati continuu, vizual si estetic, in care obiectul artistic trebuie sa fie cat mai socant si violent pentru a nu trece neobservat. In acest context social si artistic, ma intorc la forma simpla, esentializata, la suprafata curata si pretios patinata, incercand sa aduc o oaza de calm si aparenta simplitate in nebunia in care traim.” Artistul modeleaza in lut, lucrarile sale fiind atat de natura decorativa cat si figurativa, abstracta. Stilul sau deosebit a fascinat pe multi, astfel ca lucrarile sale, obiecte unicat, se gasesc in colectii particulare din Franta, Germania, Letonia, Croatia, SUA, Japonia, Korea, Australia. Mai mult, Moldovan a avut zeci de expozitii de grup sau personale in Romania, Germania si Bulgaria.

Citește și:


THE EARTH Dumitru Prunariu
- romanul care a inconjurat Pamantul de 125 de ori

Este primul roman care a ajuns in spatiul si care a vazut planeta noastra de deasupra, in timp ce o tara intreaga ii urmarea aventura de la televizor, pe gaura cheii 100% comunista. Dumitru Prunariu s-a nascut la Brasov si a fost primul roman selectat sa participe la o misiune in spatiu alaturi de cosmonautii rusi, inceputa pe 12 mai 1981. A iubit atat de mult zborul, incat, declara cu ani in urma: ”De mic copil mi-am dorit sa zbor. Inchideam ochii si simteam ca plutesc peste munti, vai, descopeream lumi noi.” In calatoria pe care a facut-o in spatiu, care a durat in 7 zile, 20 de ore, 42 de minute si 52 de secunde, Prunariu a reusit o performanta absoluta- a inconjurat Pamantul de 125 de ori, parcurgand 5.260.000 km, cu viteza de 28.500 km/ora si trecand zilnic pe deasupra Romaniei. Este membru al Comisiei de Astronautica a Academiei Romane, membru fondator alaturi de alti 24 de astronauti al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic, membru corespondent al Academiei Internationale de Astronautica, membru al Comitetului national COSPAR, precum si Membru de Onoare al Academiei Romane.

Citește și:

O perspectiva distincta asupra fumusetii o are si partenerul nostru, Dove. Dove este diferit! Dove crede ca fiecare femeie are dreptul la frumusete si fericire. Misiunea brandului este de a redefini feminitatea si de a da valoare frumusetii naturale, in pofida stereotipurilor de perfectiune, Dove este primul brand care sustine femeile sa isi accepte si valorifice frumusetea naturala.

Urmareste firul green al conceptului pe www.styleandnature.ro sau pe pagina de facebook a evenimentului: StyleandNature. Traieste cu stil si respecta natura!

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.