Setari Cookie-uri

Caran d’Ache, celebrul brand elvetian de instrumente de scris de lux, lanseaza primul magazin din Romania

Printul Dimitrie Sturdza este fondatorul Caran d’Ache in Romania

Comunicat de presa

Magazinul gazduieste un instrument unic - ”Caelograph”, pe suprafata caruia poate fi studiata, la orice ora si data, pozitia celor 51 de constelatii si 353 de stele vizibile din emisfera nordica. Caelograph este disponibil la pretul de 18.859 lei.



Caran d’Ache, brandul elvetian de instrumente de scris de lux, a lansat primul magazin din Romania, prin Exenza Concept, reprezentantul exclusiv, pe Calea Victoriei nr. 118. Cu o istorie de aproape 100 de ani, instrumentele de scris si materialele pentru desen Caran d’Ache, Maison de Haute Ecriture, sunt recunoscute in intreaga lume pentru excelenta specific elvetiana. Investitia in magazinul de pe Calea Victoriei se ridica la valoarea de 100.000 euro.

Inca de la inceputurile sale in 1915, Caran d’Ache a explorat o gama larga de instrumente de scris pentru diferite forme de expresie: creioane, pixuri, stilouri, pixuri cu bila si cerneluri. Astazi, este singura companie din lume care ofera o paleta atat de larga de instrumente pentru scris si creatie.

Citește și:

Toate produsele sunt proiectate, dezvoltate si realizate la Geneva folosind materiale scumpe precum platina, aur, argint, rodiu sau lac chinezesc. Editiile speciale ale produselor Caran d’Ache, Caelograph, Yuri Gagarin sau Horlogerie 1010, sunt decorate cu diamante si alte pietre pretioase. In atelierele Caran d’Ache, mestesugari cu peste 90 de aptitudini specializate lucreaza impreuna, fortand limitele tehnologiei, zi de zi.

”Experienta cu produsele Caran d’Ache ne-a convins ca trebuie sa aducem acest brand consumatorului roman, un consumator exigent, mai ales ca vorbim despre segmentul premium, aflat in continua dezvoltare. Am adus in magazinul de pe Calea Victoriei o gama variata de instrumente, combinatii remarcabile de maiestrie tehnica si design exceptional. Speram ca magazinul sa devina preferatul celor care inteleg si apreciaza placerea de a folosi instrumente de scris cu adevarat speciale”, a declarat Ciprian Carstea, general manager Exenza Concept.

Citește și:

In Romania, clientii vor avea la dispozitie o gama larga de produse: instrumente de scris din gama lux, instrumente din gama Office Line, produse din gama Fine Artist, dar si brichete, butoni si o varietate de produse din piele fina, cu un design elegant - portofele, etuiuri, curele, genti sport, serviete, trolere si altele.

Caelograph

Magazinul din Romania gazduieste una dintre cele mai recente inventii ale Caran d’Ache si cel mai frumos instrument de scris al companiei, numit ”Caelograph”, un obiect unic, ce combina expertiza tehnica si designul, pentru a explora una dintre cele mai fascinante pasiuni ale omului: bolta cereasca. Mecanismul sau ingenios permite posesorului sa vada pozitia stelelor si a constelatiilor in orice moment, la orice data. Caran d’Ache a reusit sa reprezinte pe suprafata acestui instrument cele 51 de constelatii si 353 de stele vizibile din emisfera nordica. Harta cerului este mobila, pentru a putea indica pozitia stelelor in orice moment, prin intermediul unui mecanism ingenios, bazat pe doua inele. Maestrii mestesugari ai Caran d’Ache au lucrat indeaproape cu un astronom pentru a produce acest obiect unic.

Citește și:

Caelograph este imbracat in lac chinezesc albastru inchis, printr-o tehnica decorativa dezvoltata in China in urma cu 3000 de ani si invatata din generatie in generatie, ce necesita o indemanare desavarsita.

Despre Caran d’Ache

Fondata ca “Fabrique Genevoise des Crayons” in 1915, compania Caran d’Ache a adoptat numele actual in 1924, cand a fost preluata de Arnold Schweitzer. Numele brandului provine de la pseudonimul faimosului desenator francez Emmanuel Poiré (cunoscut ca unul din parintii benzilor desenate). Poiré isi semna desenele “Caran d’Ache” – o adaptare in franceza dupa “karandas”, cuvantul din limba rusa pentru ”creion”.
Este o afacere de familie din 1930, cand familiile Hubscher si Reiser au devenit actionari. Azi, compania este condusa de Carole Hubscher, reprezentanta a celei de-a patra generatii.

Citește și:

Originalitatea materialelor si tehnologiei creatiilor Caran d’Ache se datoreaza eforturilor celor doua departamente integrate de Cercetare si Dezvoltare – unul dedicat culorilor, celalalt scrisului.
Caran d’Ache a inventat primul creion mecanic cu agrafa metalica (1929) si primul creion cu mina solubila (1931). In 1953 a lansat Ecridor, primul pix cu bila al companiei, iar in 1970, Madison, primul stilou. In 1983, Caran d’Ache achizitioneaza tehnica unica de smaltuire chinezeasca si o dezvolta intern. In 1999, este lansat Modernista, prima editie limitata Caran d’Ache, ce ajunge in Cartea Recordului ca cel mai scump stilou din lume.

Prin designul elegant, selectia originala a materialelor, pigmentii puternici si excelenta tehnica, produsele Caran d’Ache simbolizeaza spiritul unui producator concentrat pe inovatie si condus de mestesugari dedicati excelentei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.