Setari Cookie-uri

Anadolu Medical Center, recunoscut in Romania pentru tratamentele oncologice

Cele mai intalnite tipuri de cancer cu care se prezinta pacientii romani la Anadolu sunt: cancer pulmonar, cancer la san, diferite tipuri de cancer ginecologic si urologic.

comunicat de presa:

30% din pacientii straini care vin anual la Anadolu sunt din Romania. Tara noastra se situeaza pe primul loc in topul pacientilor straini tratati aici. In 2013, pacientii romani au facut 5,200 de examinari, 1,580 dintre acestea fiind prima examinare.

60% dintre pacientii romani care au venit in 2013 la Anadolu s-au tratat in cadrul Institutului Oncolologic, dintre acestia 27% au urmat tratamente in cadrul centrului de oncologie medicala, 23% in cel de radioterapie oncologica si 10% in cel de chirurgie oncologica.

Restul pacientilor romani (40%) aleg Anadolu pentru chirurgie generala, ginecologie, urologie sau hematologie.

Cele mai intalnite tipuri de cancer cu care se prezinta pacientii romani la Anadolu sunt: cancer pulmonar, cancer la san, diferite tipuri de cancer ginecologic si urologic.

Pacientii romani ajung la Anadolu, in numeroase cazuri, in faze avansate ale bolii, cand sunt tratati paleativ pentru prelungirea si cresterea calitatii vietii.

Totusi, in ultimii ani s-a observat o crestere a nivelului de constientizare a problemei cancerului si a importantei diagnosticarii incipiente, mai ales la pacientii cu varste de pana in 50 de ani, care au inceput sa se prezinta si in faze mai timpurii.

Anadolu propune o abordare multi-disciplinara a tratamentelor, prin cooperarea dintre departamentele de chirurgie, oncologie medicala, patologie, medicina nucleara, medicina interna si radioterapie oncologica.

Centrul de Neurochirurgie s-a impus, deja, ca unul dintre cele mai importante centre din regiune. Centrul de Neurochirurgie dispune de cea mai noua tehnologie si de expertiza echipei de chirurgi. Centrul are o abordare multi-disciplinara prin colaborarea cu Institutul Oncologic, in rezolvarea cazurilor de tumori pe creier.

Costul mediu al unei tratament de oncologie medicala (chimioterapie) la Anadolu se situeaza intre 1,000 – 2,700 de euro. Un tratament de radioterapie ce cuprinde 30 de sedinte atinge, in medie, 11,000 de euro. Un set de 1-7 sedinte cu Cyberknife are un cost mediu intre 7,000 – 8,500 de euro, iar un control PET/CT este aproximativ 1,000 de euro.

Potrivit publicatiilor de specialitate, Anadolu Medical Center s-a clasat anul trecut pe locul 9 in topul furnizorilor de servicii medicale, la nivel mondial. De asemenea, Centrul Medical s-a situat pe locul 1 in top 10 spitale care au primit cel mai mare numar de pacienti straini din Turcia, potrivit “Raportului de Evaluare a Turismului Medical”, realizat de Ministerul Sanatatii in 2013.

Anadolu Medical Center este afiliat Johns Hopkins Medicine, considerat, pentru al 21-lea an la rand, cel mai bun spital din SUA.

foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.