Setari Cookie-uri

Totul despre implanturile mamare

Tot ce voiai sa stii despre operatiile estetice la sani

Toate femeile isi doresc sa se simta bine in propriul corp, insa nu toate au curajul sa faca schimbarea pe care si-o doresc. Fie ca vrem sau nu sa recunoastem, sanii sunt o parte importanta a feminitatii, si cu toate acestea reprezinta inca, in unele cercuri, un subiect tabu. Desi este una dintre cele mai solicitate interventii de chirurgie plastica, informatiile despre operatia de marire a sanilor sunt greu de gasit. Astazi, alaturi de doctor Cristian Nitescu, Medic primar chirurgie plastica, incercam sa descoperim totul despre implanturile mamare!

Implanturile mamare nu sunt o noutate medicala. Prima interventie de mamoplastie de augmentare a fost efectuata in 1963 urmand ca in 1964 sa fie realizate primele implanturi mamare cu ser fiziologic, avantajul acestora fiind ca puteau fi introduse prin incizii mai mici, si umplute dupa dorinta, cand se aflau deja in organism.

Citește și:

De atunci acestea au evoluat intr-un ritm galopant astfel ca in acest moment implanturile de pe piata sunt a 5-a generatie – acestea contin gel siliconic inalt coeziv, adica extrem de vascos, care si la o potentiala ruptura sau fisura, nu curge, iar invelisul este, de asemenea unul mult imbunatatit.
In acest moment exista cateva firme producatoare, care ofera o paleta extrem de larga de dimensiuni, astfel ca fiecare pacienta isi poate gasi cu ajutorul medicului chirurg plastician implanturile potrivite. Ca si linii generale, dupa forma lor, exista 2 tipuri de implanturi:

- rotunde: sunt cel mai des utilizate, dau un aspect plin sanilor
- anatomice: acestea au forma de picatura (lacrima); ele sunt insa de obicei indicate in anumite cazuri (paciente ce sunt subponderale, filiforme, femei longiline cu toracele ingust), la care implanturile rotunde ar putea crea un aspect artificial;

Citește și:

„Candidate pentru implantul mamar sunt femeile peste 18 ani (dupa ce procesul de crestere s-a incheiat), ce au sani de dimensiuni foarte mici (in unele cazuri aspect de torace plat), sau persoane care pur si simplu isi doresc sani mai mari, sau mai fermi. O alta categorie de candidate include pacientele ce au sanii “lasati.” Aspectul atat de inestetic al sanilor prozati in urma sarcinilor/ alaptatului sau pierderii in greutate, poate fi corectat prin interventia de ridicare a sanilor. Liftingul mamar presupune excizia pielii in exces, cum insa de multe ori acesti sani duc lipsa de volum, concomitent cu ridicarea se pot introduce si implanturi mamare, recreandu-se astfel un bust si un decolteu tineresc, de invidiat.” ne povesteste Dr. Cristian Nitescu, Medic primar chirurgie plastica – microchirurgie reconstructiva.

Citește și:

Ce forma, ce dimensiune sau tip de operatie ti se potriveste? Nici o femeie nu este la fel si nici un doctor nu poate sa iti ofere un raspuns standard. Aceste detalii se vor fi stabilite personalizat, la consultul preoperator, ce consta intr-o discutie intre pacienta si medicul chirurg estetician, urmata de o examinare a sanilor si a proportiilor corporale. Sa nu uitam, ca scopul este infrumusetarea si crearea unei imagini armonioase, cu forme de clepsidra, considerate ca imaginea ideala a corpului femin si nu o imagine artificiala, un aspect “de plastic”, cu un dezechilibru estetic intre bust si restul corpului.

Ce trebuie sa faci inainte de operatie? Este recomandat ca atat cu 2 saptamani inainte, cat si dupa operatie, sa se evite fumatul, administrarea de anticonceptionale sau alte medicamente ce pot duce la tulburari de coagulare si deci implicit sangerare (aspirina, alte antiinflamatorii, preparate cortizonice). Inainte de operatie pacientele vor face un set de analize de sange uzuale, precum si in anumite cazuri, unde exista probleme, o echografie a sanilor.

Citește și:

Imediat postoperator se recomanda repausul la pat. Dupa 2-3 zile se pot relua activitatile usoare cotidiene, evitandu-se in continuare minim 2 saptamani postoperator efortul fizic de orice fel, ridicarea de greutati si miscarile ample ale bratelor.

Pentru o cicatrizare frumoasa, se recomanda evitarea sportului pentru 2 luni postoperator precum si a expunerii la soare (sau solar) minim 6 luni postoperator. Este important de stiut, ca in majoritatea cazurilor, indiferent de locul, in care se fac inciziile, cicatricile rezultate sunt practic imperceptibile, dupa cateva luni de la operatie.

Care ar fi dezavantajele implenturilor mamare?Dezavantajele sunt raportate mai mult la modificarile importante de greutate (atat ingrasare cat si pierdere in greutate), precum si sarcina si alaptarea, care pot in timp sa duca la modificari ale formei sanilor, astfel ca, e posibil, ca pacientele sa necesite interventii pentru ridicarea sanilor sau schimbarea implanturilor. Oricum este recomandat, ca la 10 ani implanturile sa fie inlocuite cu altele noi. Acest lucru insa, depinde foarte mult si de dorinta pacientelor, care de multe ori solicita inlocuirea lor cu dimensiuni mai mari cam la 3-4 ani postoperator.” a declatat Dr. Cristian Nitescu, Medic primar chirurgie plastica – microchirurgie reconstructiva
Daca iti doresti sa faci aceasta schimbare nu uita ca un factor important in reusita este doctorul care realizeaza procedura, experienta si pregatirea acestuia!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.