Setari Cookie-uri

Advertorial (P) La Fantana vine la tine la birou cu apa si cafea!

La Fantana a preluat in prima parte a acestui an distributia Lavazza in Romania si a creat o gama completa de servicii pentru ca tu sa iti poti incepe diminetile la birou cu aroma cafelei preferate a Italiei

Ai la dispozitie cinci abonamente potrivite atat pentru companiile mari, cat si cele mici si mijlocii. Adagio, Allegretto, Vivacissimo, Presto si Lyrica includ un espressor Lavazza Blue, o gama diversificata de arome si un pachet complet de servicii de livrare, instalare, mentenanta, igienizare profesionala periodica si training pentru utilizarea aparatului. Ai toate ingredientele pentru a te relaxa impreuna cu colegele cu un espresso italian orginal: apa de calitate, o cafea premium si un espressor eficient.

In functie de aroma care ti se potriveste poti opta intre mai multe variante de capsule: Lavazza Intenso, obtinuta din Arabica din Brazilia si America de Sud si Robusta din Sud-Estul Asiei, Lavazza Crema Dolce, o compozitie 100% Arabica din Brazilia si India si Lavazza Decaffeinato realizata integral din boabe Arabica. Ai la dispozitie si Lavazza Super Crema, un amestec de boabe de soiuri dulci din Brazilia, America Centrala si Indonezia. Daca esti adepta cafelei decafeinizata Lavazza este unul dintre putinii producatori care folosesc metoda decafeinizarii cu ajutorul dioxidului de carbon. Aceasta este sigura si pastreaza foarte bine caracteristicile naturale ale cafelei.

Drumul cafelei

Luigi Lavazza, creatorul brandului, este recunoscut drept inventatorul blend-urilor cu mai mult de 100 de ani in urma. Amestecurile sunt retete secrete, preparate cu atentie, care dau unicitate aromelor. Cele mai bune blend-uri includ 5 sau 6 tipuri diferite de cafea si pot fi 100% Arabica, mai dulce, sau un amestec cu Robusta, care ofera un gust mai intens. Aroma cafelei se schimba si in functie de originea acesteia. Cafeaua din Brazilia va determina un gust plin, usor spre ciocolata, in timp ce tipurile originare din America Centrala permit obtinerea unor blend-uri mai aromate si mai delicate.

Principalele doua sortimente care stau la baza unei cafele Lavazza sunt Arabica si Robusta. Acestea se cultiva în zonele tropicale iar fructele se numesc cirese si sunt culese cand capata culoarea rosu sau galben intens. Culesul se poate face manual, fiecare boaba fiind aleasa una cate una, sau automat, insa a doua metoda presupune indepartarea ulterioara a boabelor necoapte inca. Urmatorul pas este extragerea boabei de cafea din fruct prin doua procedee. Primul se numeste procesare umeda si se foloseste pentru boabele culese manual, iar din acesta rezulta cafeaua de calitatea superioara. Un aparat indeparteaza invelisul de pe boaba si o plaseaza apoi in apa pentru a fermenta. Boabele sunt apoi spalate si lasate sa se usuce la soare sau intr-un container special. Procesarea uscata, al doilea procedeu, presupune ca fructul proaspat recoltat sa fie lasat sa se usuce in aer liber la soare pentru 2-3 saptamani. Apoi fructele sunt prelucrate automat si sunt indepartate straturile pana la bobul de cafea.

Ultima etapa a procesarii este prajirea la temperaturi de pana la 230 de grade Celsius. Boabele isi schimba culoarea, devin mai usoare, cresc in volum si capata mai multa aroma. Timpul de prajire difera in functie de tip: mai scurt pentru Robusta, mediu pentru Arabica si mai indelungat pentru blend-urile espresso.
Iar tot acest proces este atent observat de specialistii Lavazza, de la alegerea si achizitia cafelei pana la extragerea din cupe, pentru a se asigura ca aromele rezultate respecta standardele de calitate Lavazza.


Kudika
23 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.