Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Cautam viitori campioni la triatlon

In urma cu 10 ani, sportivii romani aveau acces la doar 3 competitii de triatlon. In urma cu 5 ani doar 7 astfel de competitii erau in calendarul competitional din Romania. In 2014 Federatia Romana de Triatlon este prezenta in peste 20 de concursuri si implica peste 1.000 de sportivi

Aceasta evolutie importanta a triatlonului in Romania a fost posibila cu sprijinul La Fantana. Prin implicarea companiei, lotul national a obtinut rezultate din ce in ce mai bune si stabileste bazele pentru performante viitoare.

Rezultatele din ultima perioada inregistrate de sportivii romani confirma perspectivele pozitive ale triatlonului in Romania. Locul 11 la Cupa Europeana de Triatlon pentru Juniori din Antalia este un rezultat foarte bun pentru triatlonul românesc. De asemenea, la Campionatul Balcanic de Triatlon din Bulgaria de la sfarsitul lunii septembrie sportivii nostri au obtinut rezultate remarcabile: o medalie de aur - Antonela Manac, doua de argint - Andrea Balan si Chis Andrei, un loc 4 - Stefania Ion si un loc 5 - Mircea Balica.

Pentru a creste aceasta disciplina in Romania este insa nevoie de constructia unor generatii de sportivi. De aceea, Federatia Romana de Triatlon va lansa un program de selectie si pregatire a copiilor in vederea cresterii ca viitori campioni. Prima ocazie de a afla mai multe despre program va fi pe 1 noiembrie, la Bucuresti, pe Stadionul National de Rugby “Arcul de Triumf”, unde va avea loc Trikids Challenge, o competitie prietenoasa pentru intreaga familie.

“Ne propunem sa organizam si sa participam cu lotul de triatlon al Romaniei la un numar din ce in ce mai mare de competitii in anii care urmeaza. Vrem sa organizam o etapa a Campionatului Balcanic in Romania si in 2015 si sa avem prezente sustinute in etapele de Campionat Mondial si de Cupa Europeana. Interesul pentru triatlon este in crestere si ne bucuram ca primim incurajari pentru activitatea de la federatie. Cu un efort sustinut din partea noastra, a sportivilior, a sustinatorilor si a sponsorilor speram ca in 2020 sa vem cel putin unul, poate chiar trei sportivi, prezenti la probele de triatlon de la Olimpiada”, a declarat Peter Klosz, secretar general al Federatiei Romane de Triatlon.

In prezent, Federatia se bucura de sprijinul valoros al companiei La Fantana in calitate de sponsor. „Asocierea La Fantana cu triatlonul romanesc este una fireasca. Credem in aceleasi valori, promovam un stil de viata sanatos si activ si de aceea ne dorim sa fim mereu alaturi de acesti alteti”, declara Adrian Nanulescu, General Manager La Fantana.

La Fantana este sponsor principal al Federatiei Romane de Triatlon si a sustinut pe parcursul acestui an sportivii romani care au participat la campionatele de duatlon, aquathlon, Road Grand Prix si in evenimente in care au fost implicati practicanti de rugby, volei, judo, atletism, handbal, volei, scrima s.a.


Kudika
30 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.