Setari Cookie-uri

Ce fel de mancaciosi sunt romanii

Mancaciosi suntem cu totii, unii constiinciosi, altii pofticiosi sau conservatori, unii norocosi, altii mereu la dieta. Prin intermediul aplicatiei de Facebook „Tu ce fel de mancacios esti?”, Danone a aflat ce fel de mancaciosi sunt romanii.

Comunicat de presa

Mancaciosi suntem cu totii, unii constiinciosi, altii pofticiosi sau conservatori, unii norocosi, altii mereu la dieta. Prin intermediul aplicatiei de Facebook "Tu ce fel de mancacios esti?", Danone a aflat ce fel de mancaciosi sunt romanii.

31% dintre participantii inscrisi in aplicatia Danone "Tu ce fel de mancacios esti?" sunt constiinciosi - chilibrati, preocupati constant sa aiba o alimentatie sanatoasa, in timp ce 23% dintre acestia corespund profilului mancacios pofticios - impulsiv, genul care cedeaza tentatiilor culinare. Rezultatele aplicatiei arata ca 16% dintre respondenti sunt mereu la dieta, 15,5% sunt norocosi - cei care indiferent ce mananca nu au probleme cu greutatea, iar 14,5% dintre ei sunt conservatori - traditionalisti, care opteaza intotdeauna pentru mancaruri simple, cunoscute, de preferat cele facute in casa.

Citește și:

Aplicatia "Tu ce fel de mancacios esti?" a fost lansata de Danone in contextul in care studiile* realizate de catre companie in ultimii ani au aratat faptul ca mancarea este pentru noi, romanii, una dintre principalele placeri ale vietii, prin impactul pozitiv pe care il are asupra starii de spirit, depasind simplul rol functional de a satisface foamea. Placerea de a manca fara restrictii ajunge insa sa fie pentru multi dintre noi mai importanta decat echilibrul nutritional.

"Rezultatele aplicatiei vin sa confirme interesul romanilor pentru o alimentatie sanatoasa, dar si provocarile pe care le intampinam cu totii atunci cand e momentul sa aplicam principiile teoretice, recomandate de specialisti si sa ne construim dieta in viata de zi cu zi. Rolul aplicatiei a fost acela de a atrage atentia romanilor - intr-o nota usor amuzanta - asupra obiceiurilor alimentare actuale, dar si de a le oferi sfaturi si sugestii de mici schimbari sanatoase pe care le pot face in dieta zilnica, fara a renunta total la placerile de zi cu zi. Iar un astfel de bun obicei este cel de a manca zilnic iaurt, acest aliment consumat de peste 12000 de ani, care contribuie la un aport optim de calciu, proteine de buna calitate si fermenti lactici activi," spune Cristina Popescu – Director Comunicare, Danone Europa de Sud Est.

Citește și:

Aplicatia "Tu ce fel de mancacios esti?" a fost gazduita pe paginile de Facebook ale brandurilor Danone in perioada 30 septembrie-21 octombrie 2014 si a constat in completarea de catre participanti a unui chestionar cu 5 intrebari despre obiceiurile alimentare zilnice, in urma caruia aplicatia a generat un anume profil de consumator din cele 5 propuse de Danone. Fiecare profil a fost completat cu sfaturile doctorului Luiza Pirvu, consultant in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si de sugestii de iaurturi care pot sa completeze dieta zilnica.

Aplicatia a fost accesata de 2080 de persoane din care 92% au completat chestionarul pentru a-si afla profilul de mancacios.

Cele cinci tipologii de consumatori identificate de Danone in functie de obiceiurile alimentare sunt:

  • Constiinciosul - mereu atent, nu sare peste mese, se gandeste si isi alege cu mare grija mancarea, astfel incat sa aiba un meniu echilibrat care sa ii asigure necesarul optim de nutrienti. Ii place iaurtul simplu, in special cel de baut, uneori il consuma dupa activitatile sportive, pentru a-si reface sau mentine masa musculara si a se hidrata.
  • Pofticiosul - pentru el gustul este mai important decat valoarea nutritionala a alimentelor. Este impulsiv si cedeaza usor tentatiilor culinare. Nu lasa nicio masa sa treaca fara un desert. Ii plac iaurturile cu fructe, dar si cele savuroase, de inspiratie greceasca.
  • Mereu la dieta - cauta asiduu produse light, citeste eticheta, dar pentru a vedea daca produsele au zahar sau indulcitor. Iaurtul este un prieten de nadejde in alegerile alimentare.
  • Norocosul - mananca oricand, oricat si nu are nicio problema cu greutatea. De multe ori cumpara alimente doar de placere. Pentru el, mancarea este un liant social. Incearca toate sortimentele de iaurt, dar cel mai des consuma iaurturile cu strat generos de fructe.
  • Conservatorul - ii plac mancarurile traditionale, gatite in casa si accepta mai greu produsele noi. Iaurtul nu este in lista sa de prioritati, dar il consuma in combinatii cu felurile de mancare preferate (cum sunt ardeii umpluti sau sarmalutele in foi de vita).

Aceste tipologii au capatat un plus de vivacitate si umor prin ilustratiile realizate de Claudia Ilea, masteranda la Universitatea Nationala de Arte Plastice Bucuresti, pe care Danone a ales-o sa lucreze pe acest proiect.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.