Setari Cookie-uri

Paul Ipate si Diana Cavallioti Prezentatorii celei de-a 9-a editii a Premiilor Gopo

Luni seara - 30 martie, Sala Studio a Teatrului National devine pentru prima oara gazda evenimentului care rasplateste, in fiecare an, performanta din filmul romanesc.

Comunicat de presa

Luni seara - 30 martie, Sala Studio a Teatrului National devine pentru prima oara gazda evenimentului care rasplateste, in fiecare an, performanta din filmul romanesc. Prezentatorii Galei din acest an sunt actorii Paul Ipate si Diana Cavallioti.

Gala Premiilor Gopo va fi transmisa in direct pe TVR2 si Radio Romania Cultural si online pe www.premiilegopo.ro si www.tvrplus.ro, incepand cu ora 19.00.

Paul Ipate s-a nascut pe 17 martie 1985 in Bucuresti si a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, sectia Actorie. A inceput sa faca teatru chiar din timpul studentiei, primele sale roluri fiind A fost odata...in Brooklyn, Chirita of Barzoieni si Ferdinand al VIII-lea Regele Spaniei, toate pe scena Teatrului de Comedie din Bucuresti. In paralel, Paul a inceput sa cocheteze si cu televiziunea si cu filmul, primul rol fiind, totodata, si unul principal - tragicul soldat Costi din cel de-al doilea lungmetraj al lui Radu Muntean, Hartia va fi albastra (2006).

Citește și:

Din filmografia sa fac parte o sumedenie de scurtmetraje precum si alte patru filme de lungmetraj, toate lansate in marile festivaluri internationale de profil si primite cu laude de catre critica de specialitate: California Dreamin' (Cristian Nemescu, 2007), Portretul luptatorului la tinerete (Constantin Popescu, 2010), Visul lui Adalbert (Gabriel Achim, 2011) si, nominalizat in acest an la nu mai putin de 17 categorii - un record absolut in istoria Premiilor Gopo –, Quod erat demonstrandum (Andrei Gruzsniczki.) Paul Ipate a fost nominalizat la categoria Tanara speranta la chiar prima editie a Premiilor Gopo.

Diana Cavallioti s-a nascut pe 18 mai 1986 la Galati, a studiat la Liceul Dinu Lipatti, a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, sectia Actorie, clasa profesor universitar doctor Florin Zamfirescu si a facut un master in Commedia dell’Arte. A debutat in regia lui Lazlo Bocsardi, alaturi de Sorin Leoveanu, Coca Bloos, Marius Stanescu, Florin Zamfirescu in spectacolul "Hamlet", la Teatrul Metropolis, cu rolul Gertrude. In timpul facultatii, a jucat in patru spectacole de teatru regizate de Valeria Sitaru, iar debutul in film a venit tot pe bancile scolii, in 2005, cu un rol in filmul lui Dan Pita, Second Hand.

Citește și:

Au urmat roluri in multe scurtmetraje, dar si in lungmetraje semnate de Nae Caranfil (Restul e tacere, 2007), Cristian Mungiu (Amintiri din Epoca de Aur, 2008) sau Anca Damian (O vara foarte instabila, 2014). De curand, actrita a putut fi vazuta in serialul produs de HBO Europe in Romania, Umbre. Diana Cavallioti este dublu-nominalizata la Premiile Gopo. Ambele nominalizari dateaza din 2010, pentru categoriile Cea mai buna actrita in rol secundar - rolul Ana din filmul de debut al Ancai Damian, Intalniri incrucisate si Tanara speranta.

Printre actorii care se vor urca pe scena Premiilor Gopo pentru a inmana mult-ravnitele statuete ii amintim pe Emilian Oprea, Andreea Vasile, Costel Cascaval, Ioana Blaj, Stefan Velniciuc, Constantin Florescu, George Pistereanu, Emilia Popescu.

Pe langa cele mai asteptate trofee ale serii (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor), din programul serii nu vor lipsi Premiul pentru Intreaga Cariera – oferit actritei Coca Bloos, Premiul Gopo pentru Intreaga Activitate - acordat actritei Eugenia Bosanceanu, precum si Premiul Special, inmanat animatorului Ion Truica.

Citește și:

Va reamintim pe aceasta cale ca, la aceasta editie a Galei Premiilor Gopo, Quod erat demonstrandum (17 nominalizari) este urmat in clasament de Closer to the Moon, cu 12 nominalizari, Poarta Alba, cu 6 nominalizari si O poveste de dragoste, Lindenfeld, cu 5 nominalizari.

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.