Setari Cookie-uri

Economiile de acasa: Cheltuieli lunare mai mici

Tentatii vor aparea mereu, dar trebuie sa invatam cum sa spunem NU lucrurilor de care nu avem neaparata nevoie

Comunicat de presa

Mereu ne place sa avem o imagine clara in minte a cheltuielilor pe care le avem in familie, dar cel mai mult ne place sa putem face economii si cum spune o vorba din batrani, sa punem bani la saltea. Cel mai adesea nu ne facem un plan de cheltuieli pe care sa incercam sa-l respectam, ci intram in caruselul cumparaturilor care ne incanta si ne fac sa cheltuim mai mult decat ne-am propus, iar acest lucru nu ne ajuta sa economisim.

Tentatii vor aparea mereu, dar trebuie sa invatam cum sa spunem NU lucrurilor de care nu avem neaparata nevoie, sa invatam sa economisim si sa tinem cont de planul de cheltuieli pe care ni-l propunem pentru a putea pune ceva bani deoparte pentru zile negre.

Persoanele in varsta sunt mereu atente la cheltuielile pe care le au si sunt predispuse spre o planificare detaliata a bugetului. Prin aceasta planificare atenta, varstnicii reusesc mereu sa isi plateasca la timp obligatiile financiare, dar sunt situatii in care putem sa ii ajutam sa reduca din costul acestor cheltuieli lunare.

Citește și:

Ma plangeam de consumul mare de electricitate si tot stingeam lumina cum iesea nepotul meu din camera. Intr-o zi n-a mai rezistat si m-a intrebat de ce nu fac ceva, in loc sa stau mai mult pe intuneric. L-am intrebat ce as putea face si mi-a spus ca este foarte simplu: sa inlocuiesc becurile normale cu unele economice, poate nu pe toate, daca este o cheltuiala prea mare, si am sa vad cum scad facturile.

Tot el m-a sfatuit sa fac un nou abonament la televiziunea prin cablu si sa cer o oferta de fidelizare, care sa fie mai redusa decat cea pe care o aveam si pe care sa o pot plati din pensia mea destul de mica, spune Traian, pensionar si bunic, asa cum ii place sa se recomande cu mandrie, mai ales pentru statutul de bunic.

Sfaturi utile pentru economiile familiei:

• Schimba becurile normale cu cele economice, aceasta schimbare te va ajuta sa reduci costurile lunare cu intretinerea;

Citește și:

• Schimba aparatele de uz casnic mai vechi cu unele nou aparute pe piata. Aparatele de uz casnic mai vechi sunt cele cu un consum mai mare de electricitate, iar schimbarea acestora cu unele nou aparute pe piata vor aduce o scadere in cheltuielile lunare cu intretinerea casei;

• O perioada buna pentru a achizitiona aceste aparate de uz casnic este perioada reducerilor, atunci investitiile noastre clar vor aduce un beneficiu bugetului familiei si asa economiile vor creste;
Daca ne facem o planificare a lucrurilor utile pe care le putem achizitiona la un pret redus, evitam sa cheltuim mai mult decat ne propunem.

"Nu este mereu cel mai usor sa administram un buget pentru intreaga familie, iar realizarea unui plan de economii este o sarcina si mai grea. Insa, este important sa stim si sa ne dam seama la ce lucruri putem sa renuntam atunci cand nu avem neaparata nevoie de ele, iar beneficiile acestor decizii nu vor intarzia sa apara si bugetul pe termen lung al familiei nu va avea de suferit. Daca stim sa ne administram bugetul in familie, vom avea siguranta financiara in viitor, evitand sa avem probleme cu platile. Facturile neplatite devin repede o datorie pe care in multe situatii nu o mai putem plati." a adaugat Daniela Dochia, Senior Specialist Comunicare si PR al KRUK Romania.

Citește și:

foto interior si prima pagina: iStock

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.