Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Cafeaua, elixirul frumusetii

Impactul cafelei asupra sanatatii si frumusetii a fost mult timp un subiect controversat, dar ultimele dovezi stiintifice arata o multitudine de vesti bune pentru iubitoarele de cafea.

Cafeaua contine cofeina, o substanta care stimuleaza puternic sistemul nervos, creste capacitatea de concentare si intensifica activitatea cerebrala. Astfel, ceasca ta de cafea face pentru tine mai mult decat te-ai fi gandit vreodata.

Cafeaua este una dintre sursele naturale de antioxidanti. Radicalii liberi - proveniti in primul rand din procesele de oxidare derulate in organism pe fond de stres, stari emotionale negative, dar si de la substante toxice de tot felul- dauneaza pielii, dar o vei putea proteja daca ii furnizezi prin consumul moderat de cafea antioxidantii de care are nevoie. Mai multe studii in domeniu au demonstrat ca extractele din boabe de cafea ar putea fi responsabile cu conservarea energiei celulelor pielii datorita proprietatilor lor. Mai mult decat atat, au calitati ce contribuie la repararea tesuturilor, stimuleaza producerea colagenului si mentin elasticitatea pielii. Cafeina are proprietati antiinflamatorii datorita carora este folosita cu succes pentru a trata natural roseata de pe fata sau este folosita adesea ca un ingredient in prepararea cremelor.

Si neplacutele pungi de sub ochi reprezinta o problema cu care femeile se confrunta, dar cofeina din cafea micsoreaza vasele de sange si reduce cearcanele si ochii umflati.
Cafeaua este, de asemenea, un mare inamic al celulitei, atacand-o din ambele sensuri. Astfel, cofeina distruge tesutul adipos, iar zatul de cafea reduce eficient aspectul de „coaja de portocala”. De altfel, in domeniul cosmeticii, cafeaua este unul dintre ingredientele principale ale produselor anticelulitice.

Iti recomandam abonamentele de cafea pentru acasa La Fantana pentru a te inspira din retetele noastre. Pregatirea espresso-ului o poti face cu apa filtrata cu purificatoarele La Fantana.

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.