Setari Cookie-uri

Pregatiri inainte de interviu: zambetul, accesoriul perfect

Fiecare persoana nou intalnita este evaluata si, la randul sau, isi evalueaza interlocutorul din primele secunde ale interactiunii cu acesta: de la aspectul fizic si imbracamintea aleasa, la atitudine, limbaj corporal si maniere, conturarea unei imagini de ansamblu asupra personalitatii celuilalt dureaza doar cateva clipe. Aceasta prima impresie poate seta tonul discutiilor ulterioare si are un rol important in evolutia viitoarei relatii profesionale sau personale.

Advertorial

Pentru femei, presiunea pregatirilor inaintea unui interviu poate fi coplesitoare, din cap pana-n picioare: alegerea unei coafuri potrivite, machiajul i manichiura, imbracamintea si incaltamintea, fiecare detaliu devine important, atat in fata angajatorului, cat si pentru stima de sine. Ce porti si cum porti sunt doua aspecte care pot influenta decizia persoanei din fata ta inca de la prima strangere de mana.

Dar cum ar fi ca toate cele de mai sus sa se rezume doar la un zambet?

Compania daneza JYSK a lansat de curand o campanie neconventionala de recrutare in care lucrurile se intampla chiar asa: aplici cu un zambet pe site-ul joblajysk.ro. Indemnul campaniei „Aplica la JYSK cu un zambet” spune multe despre calitatile apreciate de angajator: atentia la un look cat mai natural, bucuria si entuziasmul din privire.

Tot ce trebuie sa faci este sa intri platforma, sa completezi un scurt quiz de personalitate si sa selectezi jobul dorit in unul dintre cele 33 de magazine JYSK din toata tara. Apoi, pasul final este sa uploadezi o fotografie in care zambesti si care sa reflecte cat mai bine personalitatea ta. CV-ul clasic e istorie, iar fotografia tine loc de diplome si cuvinte.

Cum poate sa functioneze o astfel de metoda de recrutare? Raspunsul este simplu: limbajul non-verbal al candidatului din fotografie - de la aspectul fizic si imbracamintea aleasa, la atitudinea afisata- contureaza prima impresie si poate seta tonul discutiilor ulterioare, avand un rol important in evolutia viitoarei relatii profesionale.

In concluzie, care ar fi cel mai important sfat pentru pregatirea dinainte de interviu? Nu uita sa zambesti! Un zambet sincer denota capacitate de empatie, destinde atmosfera si e atuul perfect pentru oricine urmeaza sa lucreze direct cu publicul.

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.