Setari Cookie-uri

Cum iti alegi culoarea parului?

Culoarea potrivita este esentiala in accentuarea personalitatii femeii, ea o poate infrumuseta sau, dimpotriva, poate dezavantaja puternic trasaturile fetei.

comunicat de presa:

Culoarea se alege in primul rand in functie de culoarea (tonalitatea) pielii, apoi se iau in considerare culoarea ochilor, personalitate, profesie…Important este sa se stabileasca de la bun inceput din ce tipologie face parte: cald sau rece.

Stilistul este cel mai in masura sa faca o diagnoza corecta si sa ajute clienta sa si aleaga cea mai potrivita culoare. Perceptia culorii este subiectiva si este foarte important sa stabilim cu ajutorul catalogului culoarea dorita.

Tonalitatea pielii se stabileste observand pielea neafectata de soare (dupa ureche) sau se pot observa venele de pe interiorul antebratului: venele verzi inseamna tipul cald iar cele albastre tipul rece. Mai exista o modalitate utilizata de stilisti: se pozitioneaza o folie de aluminiu argintie sau aurie dedesubtul barbiei clientei, si se observa daca lumina reflectata pe fata este benefica sau dezavantajeaza.

Citește și:

Daca tenul este:

Tonalitate galbena – se potrivesc culorile calde (aramiu, blond cald piersica, castaniuri )
Tonalitate roz – potrivite sunt culorile reci (blond cenusiu, castaniu cenusiu)

Cum mai puteti afla carui tip faceti parte? Ganditi-va ce culori preferati in privinta hainelor, iata cateva exemple:

Vi se potrivesc culorile:rosu, portocaliu, olive, atunci cu siguranta e bine sa alegeti nuante calde de blond auriu, blond roze, aramiuri piersica

Daca va place rosu rece, fuchsia, negru, albastru, verde pin, atunci vi se potrivesc nuante reci cum ar fi blond argintiu, castaniu cenusiu, negru

Preferati violet sau gri grafit? Va incadrati intr un segment neutru, si puteti allege un blond bej, ciocolatiu sau mahon

Daca luam in considerare cele patru mari categorii de culoare, putem face urmatoarea incadrare:

Citește și:

Negru – o culoare larg raspandita la noi, dar care nu sta bine oricui, plus ca este destul de anevoios de transformat daca persoana in cauza se plictiseste de ea. Anumite femei aleg negrul din comoditate sau datorita temperamentului introvert – sunt personae mai serioase care nu doresc sa iasa in evidenta.

Incadreaza frumos un ten alb cu ochii negrii, caprui inchis sau albastrii. Trebuie avut insa in vedere ca negrul scoate in evidenta toate imperfectiunile fetei, astfel incat nu se recomanda a fi purtat dupa o anumita varsta.

Daca avem si o tunsoare in tendinte, un bob cu ceafa scurta sau o tunsoare scurta cu topul lung, aceasta culoare poate fi inviorata cu accente grafit, albastru marin.

Rosu – o culoare purtata in mod clar de personae puternice, curajoase, care vor sa atraga atentia. Rosul violet rece se potriveste unui ten alb, usor rece sau neutru iar rosul aramiu piersica mai degraba unui ten cald.

Citește și:

Accentele pot face mult diferenta in acest caz: daca vorbim de un par lung cu diferente de lungime si miscare, putem opta pentru diferite nuante (tonalitati) de aramiu, auriu, roze, pentru un foarte delicat joc de lumini.Daca parul este mai scurt atunci culorile pot fi mai puternice, mai intense cu accente mai evidente.

Castaniu – o tonalitate mai inchisa si mai rece sau spre violet se potriveste persoanelor cu tenul spre rece, pe cand mahonurile, castaniul aramiu sa auriu celor cu tenul cald .

Din punctul de vedere al temperamentului sunt personalitati calde, deschise, positive.

Plaja accentelor este foarte mare aici: de la albastru, verde, violet pana la un blond rece grafit, iar combinatia cea mai reusita este cea a unui par cu o culoare de baza castaniu cu accente albastre fine, care sa accentueze linia tunsorii.

Blondul – cel mai dorit la noi dar care poate duce la cele mai multe probleme, din cauza culorii natural inchise din aceasta zona. Blond inseamna la noi decolorare sau vopsire intense, procese chimice ce trebuiesc facute cu grija.

Citește și:

Regula este aceeasi: daca tenul este rece ca si tonalitate, apelam la un blond argintiu, cenusiu, perlat; daca vorbim de tipologia cald atunci mai degraba ne indreptam spre un blon bej auriu, piersica sau roze.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.