Setari Cookie-uri

Toamna Izabelei Mandoiu: Creatii din catifea si povesti tesute cu valori

Izabela Mandoiu: 'Linistea vine din familie, inspiratia vine din traditii, iar creatiile se realizeaza in atelier.'

comunicat de presa

Izabela Mandoiu stie sa completeze orice outfit cu detalii sclipitoare, iar colectia de toamna semnata de acest designer vine cu materiale fine, de calitate si cu acelasi mix intre actual si traditional romanesc. Materialul-cheie se anunta a fi catifeaua, care subliniaza atat de bine feminitatea celor care o vor purta…

Izabela Mandoiu

“Sezonul de toamna continua cu „Motive de Fericire”, care devine nu doar o colectie, ci un statement al acestui an. Vrem sa inducem celor care ne poarta hainele ca o tinuta cu simbolistica traditionala romaneasca iti confera o stare de bine, de mandrie, de implinire, de patriotism. Motivele traditionale sunt si vor fi motive de fericire, pentru ca reprezinta povestile scrise in simboluri ale neamului romanesc, pe care noi le ducem mai departe prin tesaturile ce poarta semnatura Izabela Mandoiu.

Citește și:

“Sunt un designer roman si, bineinteles, caut sa valorific tinutele vintage, care merita o noua sansa”

“In ceea ce priveste varietatea modernului, imi place sa lucrez cu materiale deosebite, de aceea cumpar pentru productie textile din Peru, Brazilia, Italia. Apoi gandesc cum pot face mixul intre actual si traditionalul romanesc. Fie ca folosesc simbolistica pe care o aplic pe haine pentru un mesaj simbol, fie ca aplic si integrez intr-o piesa tesaturi cu specific traditional, creatiile trebuie sa fie povesti tesute cu valori.
Materialul cheie pentru colectia de toamna este catifeaua, care confera acele note de mister si pretentios. Sper ca tinutele ss fie primite cu acelasi entiziasm cu care le creez.”

Exista in colectiile Izabela Mandoiu un gen de atemporalitate, creatiile sunt discrete, diafane atunci cand se foloseste "romanescul" in piesele vestimentare ale acestui designer. Iubeste ia, iubeste fota romaneasca…

Citește și:

“Am copilarit la bunici, in zona Argesului - Albestii de Muscel. Acolo m-am indragostit de toate tesaturile inflorate si broderiile cu simboluri romanesti. Pasiunea copilariei mi-a insuflat dorinta de a duce mai departe povestile tesute cu valori din zestrea mamei, iar in prezent am materializat aceasta pasiune intr-un business. De aceea, brandul Izabela Mandoiu este despre haine cu motive si simboluri traditionale si despre adaptarea stilului popular consacrat la cerintele moderniste.

Ia, fota sunt acele creatii care au infrumusetat femeia din trecut si, implicit, sufletul ei. Femeile acestea purtau pe vremuri toate aceste minunatii, iar azi, la sate, inca poarta aceste piese vestimentare in diverse activitati zilnice, dar mai ales in zile de sarbatoare, sau la iesiri speciale. Tesutul acestora este un procedeu complex, care cere timp, rabdare, dar mai ales pricepere, de aceea si purtarea lor capata aspecte de ceremonial. In prezent este o ambitie personala de a imbogati sfera fashion cu piese de valoare nationala, tocmai pentru ca eu cred ca in special tineretul trebuie sa cunoasca specificul portului traditional si sa nu piarda frumosul culturii tesaturilor, ia si fota, catrinta, rochia cu ie fiind cele mai de seama tinute ale neamului romanesc.

Citește și:

“Intotdeauna se poate si mai bine!”

“Cred ca dorinta de a accede la urmatorul nivel, impreuna cu pasiunea si munca unei echipe, chiar te vor duce acolo. Asa este conditia umana… Iti doresti mai mult, iti doresti sa te autodepasesti. Ne cunoastem clientii, invatam de la ei, suntem atenti la asteptarile lor si ne pliem pe ceea ce le confera motive de fericire.

Nu voi refuza sa scurtez un model de rochie lunga, doar pentru ca asa am gandit initial produsul. Vreau ca respectiva clienta sa simta ca si-a pus putin amprenta si, de ce nu, are un motiv in plus sa poarte noua achizitie. La fel, chiar sfatuiesc clientele sa solicite aplicatii traditionale inainte de a fi integrate in tinuta, pentru ca respectiva coloristica sa le reprezinte si sa imbrace haine cu si mai mult drag. Imi doresc sa cred ca sunt vazuta ca o persoana ambitioasa.

Brandul Izabela Mandoiu inseamna creatii tesute cu valori. Iar eu vreau ca fiecare clienta sau potentiala clienta sa se simta unica, mai frumoasa, mai increzatoare, bucuroasa de o tinuta pe placul ei si, mai ales, cu acel plus de feminitate, care o face sa se simta in fiecare zi pe catwalk.

Citește și:

Rochia petrecuta din catifea…
“Cel mai bine vindem tinute cu aplicatii traditionale, dar cele mai dorite sunt iile si tot ce tine de bluze tip ie, cu simboluri traditionale. Daca ar fi sa recomand un must have din noile tinute de toamna, acesta ar fi rochia petrecuta din catifea.

“Linistea vine din familie, inspiratia vine din traditii, iar creatiile se realizeaza in atelier, cu echipa pe care mi-am format-o…”

“Implicit, ma bazez pe toate cele mentionate pentru a putea duce business-ul la o noua etapa. Am nevoie de inspiratie, iar simbolistica traditional este atat de ofertanta! Ar fi pacat sa nu insuflam si noilor generatii iubirea pentru folclor, in toate formele sale. Semiotica romaneasca este sursa de inspiratie la nivel international, iar noua, producatorilor romani, ne revine responsabilitatea nu doar de a duce mai departe traditionalul prin piese vestimentare, ci de a inova inspirandu-ne din cultura populara. “

Un gand pentru fashionistele din Romania

Citește și:

„Fashionista” este un termen putin confuz la noi, in Romania, si de multe ori il atribuim fara prea multe argumente valide. Eu cred in stilul fiecarei persoane, care, mai mult decat sa urmeze trendurile, cauta acele piese care i se potrivesc. Mai mult, isi doreste sa poarte tinute cu o insemnatate speciala, cu un mesaj deosebit si sa fie every day on the catwalk. Iar cand spun acest lucru nu ma refer la rigorile unor tinute de podium, ci la faptul ca in tinutele dorite, orice femeie trebuie sa aiba acea atitudine increzatoare, sa se simt frumoasa si apreciata, capabila sa mute muntii si sa impresioneze prin stilul sau unic.

Conceptul colectiilor din acest an are un statement pertinent: Motivele traditionale sunt motive de fericire, drept urmare le doresc femeilor, care apreciaza esteticul vestimentar, cat mai multe motive de fericire, in toate activitatile lor de zi cu zi. Este esential sa gasim motivatie, speranta, satisfactie in fiecare lucru pe care il facem. Atunci cand suntem deschisi, pozitivi, generam zambete, implinire, multumire, deci motive de fericire.”

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.