Setari Cookie-uri

Advertorial Ghidul parintilor: cum sa alegi PC-ul potrivit pentru copilul tau

Sa gasesti PC-ul potrivit pentru copilul tau poate fi un lucru dificil. Mai ales acum la inceputul scolii, parintii sunt coplesiti de ofertele actuale de pe piata, de aceea este important sa te informezi inainte, pentru a lua cea mai buna decizie.

Advertorial

Aceasta este cu atat mai importanta cu cat copilul tau este inca elev. Un computer reprezinta o resursa buna pentru dobandirea de cunostinte esentiale pentru un viitor mai bun al copilului.

Pe piata exista o multitudine de PC-uri cu forme si dimensiuni de unde poti alege. Fie ca este vorba despre un desktop PC, laptop, dispozitiv 2 in 1 sau mini PC, alegerea cea mai buna poate fi facuta in functie de urmatoarele elemente:

1. Procesorul – acesta este creierul computerului. Este responsabil pentru viteza, multitasking si pentru experienta de utilizare a computerului per total. Cu cat este mai puternic, cu atat mai multe poate face PC-ul tau. Procesoarele Intel, de la cel mai putin la cel mai puternic, sunt:

2. Performanta – cum am aflat deja, este data de procesor. Cu cat acesta este mai puternic, cu atat este mai facila utilizarea computerului de catre copilul tau pentru a asculta muzica, a proiecta, programa sau folosi software-uri pentru stiinte sau tehnologie.
3. Ecranul – minim 10 inchi este recomandat pentru scoala. Ecranele mari sunt mai potrivite pentru sarcinile creative sau tehnice.
4. Autonomia bateriei – in era mobilitatii, este nevoie ca bateria sa dureze mai mult de 6 ore pe zi. Procesoarele Intel Core din a sasea generatie aduc autonomii de pana la 8 ore.
5. Stocare – minim 128 GB pentru laptopuri sau dispozitive 2 in 1.
6. Placa video – pentru editarea pozelor si a clipurilor pentru scoala, Intel HD Graphics este inclusa pe procesoarele Intel Core, fara a fi nevoie de placa suplimentara
7. Porturi USB – sunt necesare pentru conexiunea cu perifericele sau cu proiectoarele, imprimantele etc
8. Greutatea – este recomandat ca PC-urile pentru copii, mai ales cele folosite pentru scoala, sa aiba sub 1,5 kg pentru a putea fi luate usor in ghiozdan, in caz de nevoie
9. Memoria RAM – cu cat e mai mare, cu atat PC-ul merge mai bine. De exemplu, un laptop cu memoria RAM de 4GB va oferi performanta necesara pentru majoritatea elevilor.
10. Conexiune wireless – este esentiala in conditiile in care majoritatea informatiilor se gasesc pe Internet.

Tehnologia, parte din viitorul copilului tau

La intrebarea “Ce vrei sa devii cand te faci mare?”, copiii pot avea multiple idei, de la sportiv, actor sau pompier la medic, astronaut sau inginer. Indiferent ce ar alege, pentru toate profesiile este nevoie de pregatire si documentare din timpul scolii. Potrivit studiilor, educatia tehnologica trebuie sa fie luata in serios in viata copiilor, deoarece multe job-uri vor depinde de tehnologie in viitor.

Economia digitala exista deja si business-urile adopta tot mai mult tehnologia pentru a salva timp si pentru a creste eficienta. In acest context, copilul tau poate deveni inginer sau dezvoltator software, expert in jocuri, designer de realitatea virtuala sau poate chiar va crea o noua industrie dependenta de tehnologie.

Pe langa aceste noi domenii, in prezent sunt multe job-uri „traditionale” care au devenit dependente de tehnologie, precum cea de profesor, arhitect, medic, manager relatii cu clientii sau marketing manager.

Pregateste-ti copilul pentru viitor cu primul lui computer. Alege unul din ofertele disponibile la altex.ro si la cel.ro, aflate in promotie pana la 30 septembrie 2016.


Kudika
21 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.