Setari Cookie-uri

Anna Wintour: Diavolul chiar se imbraca de la Prada!

In calitate de editor sef al Vogue-ului american, pozitie detinuta aproape 20 de ani (din 1988), Anna Wintour se mandreste cu un loc de frunte in topul celor mai influente personalitati din industria fashion. Imaginea perfectiunii stricte, cu deja celebra tunsoare bob (pe care a adoptat-o la 14 ani) si cu ochelaraii sai de soare (purtati atat in afara, cat si in interior), Anna sta in primul rand la toate evenimentele importante din industria fashion, The Guardian numind-o chiar "primarita neoficiala" a orasului New York.

In calitate de editor sef al Vogue-ului american, pozitie detinuta aproape 20 de ani (din 1988), Anna Wintour se mandreste cu un loc de frunte in topul celor mai influente personalitati din industria fashion. Imaginea perfectiunii stricte, cu deja celebra tunsoare bob (pe care a adoptat-o la 14 ani) si cu ochelaraii sai de soare (purtati atat in afara, cat si in interior), Anna sta in primul rand la toate evenimentele importante din industria fashion, The Guardian numind-o chiar “primarita neoficiala” a orasului New York.

Mai mult, nicio prezentare de moda nu incepe fara ea, trendurile se nasc sau sunt desfiintate la comanda sa, are capacitatea de a dicta ce e hot si ce nu si, mai presus de toate, de a se juca cu destinul si succesul oricarui designer. Cu totii stiu ca poate distruge la fel de usor si de rapid cum construieste. Insa Anna Wintour sustine ca intentia sa este de a folosi toata aceasta putere pentru a face bine, si nu rau.

Nascuta in noiembrie 1949, la Londra, Anna Wintour isi incepe cariera in 1970, in cadrul departamentului de moda al revistei Harpers & Queen din capitala Marii Britanii. Ideile sale absolut stralucite o fac repede remarcata si ajunge chiar sa revolutioneze creatiile Renoir si Manet cu celebrele Go-go boots (cizme inalte peste genunchi purtate cu fusta sau rochie scurta).

Sase ani mai tarziu, se muta la New York, in functia de redactor adjunct la sora de peste Ocean, Harper's Bazaar. In mai putin de un an este concediata, insa in scurt timp se angajeaza ca editor sef la Viva, pozitie in care va sta trei ani. In 1983 este numita director de creatie la Vogue America, insa trei ani mai tarziu British Vogue o aduce inapoi in tara natala, pentru ca din 1988, sa ocupe pozitia mult ravnita, pe care o ocupa si astazi, aceea de editor sef la Vogue America, reusind s-o transforme de-a lungul anilor in cea mai prestigioasa revista de profil, atat ca tiraj, cat si ca renume.

"You either know fashion or you don't"

A reusit sa imprime o noua directie revistei, intrucat predecesoarea sa (Grace Mirabella) transformase Vogue intr-o publicatie de lifestyle. Sub conducerea Annei Wintour, Vogue avea sa se relanseze ca revista de moda, capatand stralucirea pe care o avusese sub conducerea Dianei Vreeland.

Exista insa multe voci care condamna turnura luata de revista, sustinand ca in locul celebritatilor precum Nicole Kidman, Charlize Theron, Angelina Jolie sau Hillary Clinton, pe coperta ar trebui sa fie topmodele renumite. Mai mult decat atat, pentru tinutele de coperta Annei ii place sa combine hainele si accesoriile scumpe, cu cele mai putin costisitoare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.