Kudika - Feel Sexy.

Mic ghid pentru ghicit in cafea

publicat pe 14 Ianuarie 2008


Desi unii oameni neaga, foarte putini sunt cei care nu si-au dorit niciodata sa cunoasca ceea ce le rezerva viitorul. Drept marturie stau diferitele practici aparute inca din cele mai vechi timpuri destinate acestui scop.



Stiintele profetice, deductive sau intuitive, care cauta semnele destinului uman, sunt incluse in categoria stiintelor oculte. Acestea sunt vechi de cand lumea, numai ca pe parcurs s-au reinnoit, s-au adaptat.



Fatalitate sau liber arbitru?



In Antichitate exista credinta puternica, de nestramutat, intr-un destin orb, de neschimbat. Asa a aparut si curentul fatalist, desi inca de pe atunci se nuanta prin zicala: “astrele predispun, conditioneaza, dar nu obliga”. In timp, fatalismul a devenit determinism, indulcind astfel legea implacabila si introducand alegerea proprie in destinul omului. Cu toate astea, odata ce am facut alegerea, consecintele pe care ea le antreneaza se inlantuie in mod fatal, mai ales daca vointa nu intervine pentru a restabili drumul dorit. Ceea ce da iluzia de implacabil este tocmai faptul ca putine persoane se mobilizeaza si reusesc sa-si stapaneasac destinul, alegand in schimb sa se lamenteze si sa se autovictimizeze, disperati ca destinul lor urmeaza o cale contrara dorintelor lor.



In ciuda a ceea ce ar crede necunoscatorii, ocultismul neaga hazardul si fatalismul. Se crede in schimb in neprevazut, in impulsul dat omului la nastere de catre fortele naturale, unele astrale, unele ereditare, si altele din faptele sale din trecut . Ei considera ca omul primeste la nastere o vointa capabila sa-i modifice destinul.



Tocmai acesta este si scopul interpretarii diferitelor simboluri, pe care fatalismul o facea inutila, caci ce rost are sa interpretam semnele primite daca nu putem sa actionam in sensul dorit si sa ne influentam destinul?



Nelipsita cafea



Probabil ca una dintre cele mai cunoscute metode de a afla ce ne rezerva viitorul este ghicitul in cafea, arta prezicatoare intuitiva. Si este si una dintre cele mai comune si des folosite, avand in vedere faptul ca se bazeaza pe o practica zilnica a omului. Cati oameni cunoasteti care sa nu consume cel putin o cafea pe zi?

 





Cafeaua are o istorie de peste 1000 de ani, incepand prin a fi consumata ca aliment, si abia apoi ca bautura. Razboinicii triburilor africane de exemplu, consumau cafea pentru a avea mai multa energie si forta in lupta. Cafeaua castigase o reputatie mistica in timpurile stravechi, datorita proprietatilor ei stimulative, generatoare a unui fel de extaz religios. Unii dintre crestini chiar considerau cafeau drept bautura diavolului. Si desi astazi o consumam ca pe ceva firesc, inca suntem extrem de sceptici in legatura cu arta ghicitului in cafea ca si cu multe din stiintele oculte.



Montaigne a surprins atat de bine tendinta omului de a blama ceea ce nu cunoaste ca si greselile ce decurg din aceasta practica atat de comuna: “ Ratiunea m-a invatat ca nu exista stupiditate mai mare pe lume decat condamnarea hotarata a unui lucru drept fals si imposibil si incercarea de a-l aduce la nivelul capacitatii noastre de intelegere”.



Principii generale



Arta ghicitului in cafea se bazeaza pe cateva principii fundamentale, principii pe care de altfel le impartaseste si cu celelate stiinte din cadrul carora face parte:



- Viitorul exista si poate fi cunoscut;

- A nega este absurd, a observa este stiintific, a reflecta este intelept;

- Lumea este incarcata de simboluri si corespondente, accesibile mintii ce cunoaste codurile;

- Dirijarea propriului destin ii apartine celui care este stapan pe energiile sale, are stiinta si are vointa;

- Notiunea de viitor este una foarte relativa.



Fiind o arta intuitiva, alaturi de arta interpretarii viselor sau cea a ghicitului in carti, se impun doua precizari foarte importante:



1. Profetiile trebuie privite ca posibilitati, si nu drept certitudini.



2. Profetiile sunt supuse liberului arbitru.



Prepararea bauturii



Pentru a ghici in cafea, este foarte important ca atat cafeau cat si zaharul, daca folositi, sa fie pure si bine uscate. Orice amestec poate sa modifice formele si depunerea zatului. Ceasca trebuie sa fie perfect curata, neteda pe dinauntru, sa nu aiba mai mult de 250-300 ml, si preferabil sa fie un pic borcanata, pentru ca suprafata de depunere sa fie mai mare. Ea trebuie sa fie asezata pe farfuria originala, cea cu care a fost cumparata, iar in cazul in care nu o mai aveti, cautati o farfurie intinsa pentru a aseza ceasca.

 



In timpul procesului de fierbere, cafeaua se amesteca lent, lasandu-se apoi sa se formeze caimacul.



Ghicitul incepe imediat ce cafeaua da sa se umfle in ibric, moment in care, pe suprafata ei se formeaza deja niste semne, figuri. Si acestea se pot interpreta. Daca insa cafeaua a dat in foc la fierbere, intregul proces se anuleaza si se amana pentru o alta zi.



Dupa ce cafeaua a fiert, se toarna in cescuta. Persoana careia i se va ghici trebuie sa se relaxeze, sa savureze cafeua, sa se adune, sa se detaseze de exterior si sa se adanceasca in sine, sa se concentreze asupra propriei persoane si asupra aspectelor mai importante din viata ei. Daca este necesar, ea va fi chiar lasata singura.



Cand cafeaua este pe terminate, se roteste energic ceasca, pentru a imprastia si uniformiza zatul, apoi se rastoarna cu fundul in sus pe farfurioara si se lasa asa pentru 5-10 minute.



Zone de ghicit



Ghicitul se face nu numai in zatul din cescuta, ci si in cel de pe farfurie, si asa cum spuneam mai sus si in caimacul format in timpul fierberii. Cele mai frecvente forme care apar in caimacul cafelei aflate pe foc sunt: un cap de cal sau ceva mai rar de om, culmea unui deal, o albina sau mai multe, unul sau mai multe puncte.



Capul de cal - reprezinta un simbol al evenimentelor placute, in familie sau in cercul de prieteni.



Capul de om- simbolul uni protector, al unei persoane care va sprijina.



Culme de deal- o reusita mare in afaceri; la polul opus, poala dealului simbolizeaza umilinta.



Albinele - prevestesc noroc daca sunt albicioase; daca sunt negre, indiferent de numarul lor, prevestesc intalnirea cu o femeie harnica, de la care vei avea ce sa inveti.



In ceea ce priveste ceasca, exista mai multe zone de ghicit:



- jumatatea dinspre toarta cestii, de la marginea si pana la fundul ei, ofera indicii referitoare la fapte si evenimente interne, adica din casa celui caruia i se ghiceste sau care tin de viata personala:

 





- jumatatea din partea opusa toartei prezice evenimente din afara casei, de la locul de munca, de la scoala sau care tin de viata profesonala si sociala.



- fundul cescutei ofera simboluri referitoare la starea sufleteasca, sentimente sau tensiuni interne.



Cei specializati in acest domeniu sustin ca, in afara de zona din preajma toartei, toate semnele ce apar in restul cestii se refera nu numai la persoana care a consumat cafeaua ci si la apropiatii acesteia, atat rude de sange cat si prieteni sau rude prin legamant, de care sunt foarte atasate.



Observatii generale



Exista cateva amanunte carora trebuie sa li se acorde atentie in mod deosebit, si cateva simboluri care se regasesc mai des:



1. Este semn rau daca fundul cestii de cafea este negru, aceasta insemnand fie ca persoana in cauza este foarte suparata, fie ca va avea parte in curand de o mare suparare.



2. Daca se formeaza raze de soare sau morisca pe fundul cestii, inseamna ca persoana careia i se ghiceste este intr-o stare de spirit buna si va avea o mare bucurie.



3. Este un semn bun daca pe fundul cestii se formeaza rotocoale mici, chiar si negre, acestea simbolizand de asemenea o mare bucurie sau reusita.



4. Daca zatul este inghesuit pe fundul cestii este de rau, mai ales in plan sufletesc.



5. Unul sau mai multe inele albicioase pe fundul cestii prevestesc o mare schimbare in viata, cel mai probabil in bine. Un inel mic pe fundul cestii prevesteste o impacare sau o logodna; inelul rupt in doua prevesteste o despartire.



6. Raza de soare inconjurata de nori negri simbolizeaza starea sufleteasca pe cale sa se schimbe, cel mai probabil din bine in rau.



7. Semnul in forma de pasare de pe fundul cestii simbolizeaza o veste, si isi schimba conotatia in functie de culoare: are conotatie pozitiva daca este alba si negativa daca este neagra. Totusi si pasarea alba poate sa semnifice o veste rea daca se afla langa un nor sau langa rotocoale negre.

 





8. Crucea: daca este una singura, prevesteste o posibila moarte in familie; doua cruci se refera la firea blajina si darnica a celui caruia i se ghiceste si daca sunt mai multe cruci, inseamna ca va paste un ghinion; crucea intr-un triunghi simbolizeaza viata lunga iar cea intr-un patrat se refera la o posibila moarte timpurie, intr-un accident.



9. Literele vazute in zatul de cafea, indiferent ca sunt pe farfurie sau in ceasca, semnifica de obicei inceputul unor nume; daca apar mai multe litere la un loc, se presupune un castig material; literele in fundul cestii de cafea se refera la faptul ca persoane al caror nume incepe cu litera respectiva isi doresc sa te vada.



10. Luna- ca astru al iubirii, simbolizeaza implinirile sufletesti, sentimentale, care sunt de asteptat in perioada imediat urmatoare.



Savurati in liniste si sa aveti pofta la cafea!



Un articol de Lucia Ionescu