Kudika - Feel Sexy.

Epilare permanenta

publicat pe 19 Iunie 2008


Excesul de par poate crea un stres psihologic semnificativ si are un impact major asupra calitatii vietii persoanei respective. Cand epilarea clasica cu ceara sau cu aparatul electric nu dau rezultatele dorite, putem apela la epilarea definitiva.epilare definitivaCele mai cunoscute metode de a indeparta parul nedorit pe termen lung sunt epilarea cu laser sau IPL (lumina intens pulsata). Epilarea cu laser a fost utilizata pentru prima oara in urma cu 20 de ani, iar in comert a intrat la mijlocul anilor ’90. Epilarea cu laser este dureroasa, dar se poate apela la creme cu efect anestezic care se aplica cu 30-60 de minute inainte de procedura. Imediat dupa indepartarea parului prin aceasta metoda, pielea se inflameaza si se poate infecta, daca operatinuea nu a fost facuta corect.In ultimii ani, epilarea cu laser a fost inlocuita cu IPL (lumina intens pulsata). Aceasta procedura este asemanatoare celei cu laser, dar foloseste o lumina speciala, cu o energie mai mica decat cea a laserului, care distruge radacina firului de par, protejand epiderma.

Spectrul de lungimi de unda luminoasa este mai larg, deci risc zero de infectare, timp redus de tratament si rezultate vizibile chiar dupa prima sesiune. Non-invaziv si nedureros, nu necesita anestezie si permite tratarea majoritatii culorilor de par.epilare definitivaIntrucat nu exista epilare definitiva 100%, IPL distruge firele de par nedorite in proportie de 90 %. Rezultatele unui tratament pot dura de la cateva luni pana la aproximativ un an. Unii specialist sustin ca in zonele tratate parul nu va mai creste niciodata.

Tehnica IPL este singura care poate rezolva problema inesteticelor fire de par care cresc pe sub piele, reusind sa distruga foliculul paros.Inainte de tratament:

Tehnica de epilare definitiva actioneaza doar asupra parului negru,asadar nu mergeti la salon bronzati. Asteptati pana ce pielea isi va reveni la normal pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor.

Daca suferiti de herpes sau alte boli cutanate, tratati-le inainte de a va epila. Tratamentul nu are efect pe zonele cu tatuaj sau machiaj semi-permanent.

 epilar definitivaNu va epilati definitiv daca va tratati cu isotretinoina, vitamina A sau antibiotice antidepresive decat dupa terminarea tratamentului.

Nu pot fi tratate cu laserul zonele sensibile din jurul mameloanelor sau anale.

Inainte cu 3-4 saptamani de a va epila definitiv, nu va indepartati parul cu ceara sau cu pensata. De asemenea, este interzis sa il decolorati.

Diabeticilor si femeilor gravide nu le este recomandata aceasta procedura.

Parul alb nu poate fi indepartat cu ajutorul tratamantului cu laser sau IPLCele mai frecvente intrebariCand apar primele rezulatate?

Rezultate vizibile apar dupa prima sedinta, cand parul va cadea treptat timp de 1-2 saptamani. Urmatoarea sedinta se va efectua la interval de 4-6 saptamani, iar rezultate clar vizibile vor aparea dupa a treia sedinta.De cate sedinte este nevoie?

Numarul sedintelor se stabileste impreuna cu specialistul clinicii, in functie de zona aleasa si a tipului de aparat folosit. Pentru rezultate satisfacatoare, este recomandat un tratament de 4-6 sedinte, iar intervalul dintre sedinte variaza intre 3 si 12 saptamani.Exista efecte secundare?

La unii pacienti, pielea se poate inrosi, asemenea unei arsuri solare, dar efectul dispare dupa 3-4 zile. Daca pielea nu este ingrijita adecvat, se poate ajunge la foliculita sau infectie si va fi nevoie de interventia chirurgului. Evitati expunerea prelungita la soare.Ce zone pot fi tratate?

epilare definitivaAproape orice zona poate fi tratata, cele mai populare fiind: fata, picioarele, subbratul, pieptul si bratele.

Inainte de a alege un salon pentru aceasta procedura, consultati mai multe oferte, deoarece preturile difera in functie de zona in care se afla salonul sau aparatura folosita. Daca alegeti un pachet de mai multe sedinte, puteti beneficia de reduceri intre 5-15%.

Preturi pentru 1 sedinta:


Perciuni: intre 25-45 euro

Mustata: intre 20-45 euro

Barbie: intre 30-45 euro

Zona gat: 70- 90 euro

Intreaga fata: intre 70-90 euro

Umeri: intre 80-150 euro

Spate intreg: intre 140-220 euro

Spate solduri: intre 80-120 euro

Piept: intre 140-190 euro

Brate: intre 80-180 euro

Inghinal integral: de la 120 euro

Fese: 140 euro

Picioare inferior: de la 100-140 euro

Picioare integral: de la 250-290 euroUn articol de Roxana Pitic