Setari Cookie-uri

5 beneficii ale unei vieti sexuale active

Pe langa faptul ca este considerat una dintre cele mai mari placeri ale vietii, sexul reprezinta un sport care ne mentine sanatosi. O viata sexuala activa nu inseamna doar arderea caloriilor, eliminarea stresului sau un somn mai placut, ci din contra, acestea sunt considerate cele mai simple beneficii ale sexului.

Pe langa faptul ca este considerat una dintre cele mai mari placeri ale vietii, sexul reprezinta un “sport” care ne mentine sanatosi. O viata sexuala activa nu inseamna doar arderea caloriilor, eliminarea stresului sau un somn mai placut, ci din contra, acestea sunt considerate cele mai simple beneficii ale sexului.

Specialistii revistei ivillage.com ne prezinta cinci dintre cele mai importante avantaje ale sexului:

1. Sexul ajuta la cresterea imunitatii organismului

Sexul, practicat in conditii de siguranta si cu moderatie, te poate ajuta sa nu te imbolnavesti. Studiile realizate la Universitatea Wilkes din Wilkes – Barre, Pennsylvania, au demonstrat faptul ca studentii care au facut dragoste sau sex o data sau de doua ori pe saptamana au avut nivelul de imunoglobulina A mai ridicat decat cei care nu au avut un partener sexual sau au facut sex de trei ori sau mai multe ori pe saptamana.

2. Scapa de dureri facand sex

Stimularea vaginala produce un efect puternic de blocare a durerii, posibil datorata eliberarii de endorfine, substante chimice eliberate de creier.

Stimularea vaginala din timpul sexului te poate scapa de dureri de cap, crampe menstruale, dureri provocate de artrita sau chiar de durerile cronice.

3. Bucura-te de o viata indelungata

O viata sexuala activa iti poate transforma casatoria intr-una de durata. Satisfactia sexuala este strans legata de calitatea generala a vietii si creste sentimentul de bunastare, atat pentru barbati, cat si pentru femei, indiferent de varsta.

Cercetatorii de la Universitatea din Bristol, Anglia, au examinat relatia dintre frecventa orgasmului si mortalitate. Studiul s-a desfasurat pe o perioada de 10 ani, iar la acest experiment au participat 918 barbati cu varste cuprinse intre 45 si 59 de ani.

In urma experimentului, s-a descoperit ca riscul de mortalitate in cei 10 ani a fost cu 50 % mai redus in randul barbatilor care au orgasme frecvente (doua sau chiar mai multe pe saptamana) decat cei care au orgasme o data sau mai putin de o data pe luna.

4. Sexul previne atrofia vaginala
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.