Setari Cookie-uri

Blog Kudic: Despre prietenii mei

Atunci cand esti bolnav si zaci in pat, in incercarea de a nu te concentra asupra durerii ori a starii de rau, inchizi ochii si fie incerci sa adormi, fie incerci sa te gandesti la alte lucruri

Acesta este un post de pe blogul Sabinei, the girl who sleeps with her pearls on

Atunci cand esti bolnav si zaci in pat, in incercarea de a nu te concentra asupra durerii ori a starii de rau, inchizi ochii si fie incerci sa adormi, fie incerci sa te gandesti la alte lucruri. Dupa ce am epuizat toate rochille, perechile de pantofi sau cartile pe care mi le doresc, dupa ce m-am plimbat in gand prin Parc Monceau si am mancat o assiette vegetarienne la bistro-ul meu preferat din Marais, mi-am amintit de copilarie, cand ma imbolnaveam si mama vroia sa-mi faca frectie. Plangeam, ma milogeam, inchideam ochii si imi schimonoseam fata cand se apropia de mine pentru a ma tortura. Acum, as fi dat orice ca sa o am pe mama langa mine. As fi acceptat chiar si o frectie. Mi-am indreptat apoi ochii spre telefon si m-am gandit la oamenii pe care ii sun atunci cand nu imi este bine. Sunt aceeasi oameni pe care ii sun si atunci cand imi este foarte bine, ii sun si fara motiv, doar ca sa le aud vocea, si pentru a afla “ce mai e nou” (o barfa rapida), sunt oamenii care trebuie sa ma anunte cand decoleaza si cand aterizeaza atunci cand calatoresc cu avionul, sunt cei carora am senzatia ca nu le spun niciodata cat de mult ii iubesc.

Cea mai buna prietena a mea este mama. Nu am descoperit asta odata cu trecerea anilor, ci am simtit-o de cand eram foarte mica. Nici acum nu inteleg cum o persoana matura putea sa gaseasca un prieten intr-un copil de 5 ani. Mama ma lua in serios, imi vorbea fara sa se maimutareasca sau sa-mi lase impresia ca eu sunt mica si ea e mare (adica eu proasta, ea desteapta). M-a respectat si m-a privit cu admiratie fara a-mi exagera vreodata calitatile sau a ma considera cea mai buna si frumoasa din lume doar pentru ca sunt a ei. Si niciodata nu am gasit intr-un om mai multa intelegere, mai multa bunatate, daruire si intelepeciune.

Desi distanta dintre noi ma intristeaza si de multe ori dorul este coplesitor, ea reuseste sa fie cu mine tot timpul si uneori ma trezesc vorbind in gand cu ea. Rad, imi spun ca sunt nebuna si o sun. Iar atunci cand raspunde, este suficient sa spun “Alo” ca sa isi dea seama daca sunt bine sau nu. Chiar si atunci cand pe moment am senzatia ca am reusit sa o pacalesc ca totul este absolut perfect, imi spune dupa cateva zile ca stia ca ceva se intampla cu mine.

Citește și:

Featured foto by Valua Vitaly via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.