Setari Cookie-uri

In cautarea fericirii: Sindromul broastei transformate in print

In basme totul este posibil. Traiesti intr-o lume imaginara, in care binele invinge de fiecare data, iar dragostea este atat de mare incat depaseste orice obstacol. Fat Frumos lupta cu zmeii, cu balaurii si cu vrajitoarele doar pentru a te avea. Suna bine, nu?

In basme totul este posibil. Traiesti intr-o lume imaginara, in care binele invinge de fiecare data, iar dragostea este atat de mare incat depaseste orice obstacol. Fat Frumos lupta cu zmeii, cu balaurii si cu vrajitoarele doar pentru a te avea. Suna bine, nu?

Din pacate pentru noi, este timpul sa ne trezim la realitate. Viata este dificila, la fel si oamenii. Nu trebuie sa ne asteptam la barbati pe care ii putem manipula cum vrem noi, transformandu-i in marionete. Atunci, de ce i-am mai iubi?

In cautarea broastei perfecte



In viata reala nu sarutam broaste…sub nicio forma. Dar asteptam ca barbatii sa se schimbe in printi. Ne alegem partenerul dupa aspect, urmand ca apoi sa ne dam seama de comportamentul pe care il are. Defectele ajung sa ne sufoce si decidem ca este timpul pentru o schimbare: obligatoriu se va schimba. Poate ca doar in visele tale!

Adevarul este ca oricat de mult ai incerca, nu poti schimba o persoana. Este in sangele ei sa se comporte astfel. Pana la urma este vorba despre ea, ca fire. Nu ii poti cere unui om sa nu fie cum este de obicei. Este ca si cum i-ai lua sufletul si l-ai modela dupa bunul tau plac. Are sentimente, obiceiuri, placeri…tu de toate astea vrei sa scapi.

Incepem procesul de renovare



Nu te astepta ca barbatul sa fie precum o casa in care te muti: “E frumoasa, dar are nevoie de schimbari. Peretii ii vreau in alta culoare, mobila o sa o pun altfel, patul il arunc, iar peluza o schimb.” Nu ai dreptul sa intri in viata unui barbat si sa faci tot ce vrei, este inuman sa schimbi un om doar dupa bunul tau plac.

Nu poti lasa deoparte toate iubitele anterioare, toti prietenii si cunostintele. Desi arunci poza care statea la loc de cinste pe noptiera, din mintea lui nu ai cum sa o stergi pe fosta. Este ca si cum i-ai cere sa se loveasca la cap si sa uite ce a fost inainte de tine.

Ii pastram cum ii avem?

Decat sa ne uitam dupa cai verzi pe pereti, sa ne mancam nervii si sa pierdem nopti intregi, punand la cale planuri minutioase, ar fi mai bine sa ne gandim la cum am putea sa ne acceptam partenerii cu defectele lor cu tot. Barbatii vin cu un “bagaj”, cu care trebuie sa ne conformam.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.