Setari Cookie-uri

Sa ne intelegem orgasmele

Ideal intr-o relatie este ca partenerii sa se cunoasca indeajuns de bine unul pe celalalt dar si pe ei insisi pentru a putea avea o cat mai buna comunicare atat in viata de zi cu zi, cat si in dormitor. Ar fi perfect daca am putea sa intelegem instinctual ce doreste partenerul si daca am putea sa ii insuflam dorinta de a ne descoperi si el punctele sensibile.

Ideal intr-o relatie este ca partenerii sa se cunoasca indeajuns de bine unul pe celalalt dar si pe ei insisi pentru a putea avea o cat mai buna comunicare in viata de zi cu zi si in... dormitor. Ar fi perfect daca am putea sa intelegem instinctual ce doreste partenerul si daca am putea sa ii insuflam dorinta de a ne descoperi si el punctele sensibile. Cu toate acestea, cel mai adesea trebuie sa ne intelegem pe noi insene, trebuie sa stim ce se intampla cu corpul nostru pentru a ne putea exprima dorintele sexuale. Un prim pas este sa invatam prin ce stadii trece corpul nostru atunci cand experimentam sublimul: orgasmul. Nu trebuie sa analizezi aceste stadii si nici senzatiile pe care le simti. In plus, nu este nevoie sa iti anunti prietenul din doua in doua minute ce simti. Invata prin ce stadii trece corpul tau si mai ales vaginul tau pentru a te putea concentra mai bine asupra senzatiilor resimtite in timp ce faci dragoste.

Aceste stadii au fost descrise initial de William H. Masters si and Virginia E. Johnson. Afla mai multe despre ei aici: Marele "O" si controversele din jurul sau.

Etapa 1. Excitarea

Aceasta este o prima faza in care trupul tau se pregateste pentru a il primi inauntru pe partener. Tesutul erectil din interiorul clitorisului se umple cu sange, labiile - atat cele mari cat si cele mici - se dilata si ele si se ingroasa.

Vaginul se inchide la culoare deoarece se produce un flux de sange in intreaga zona genitala si incepe sa se lubrifieze. In plus, vaginul ia forma unui cilindru pentru a putea primi in interior penisul.

Organismul produce lubrifiantul natural care face posibila penetrarea. Clitorisul se intareste, isi schimba culoarea si devine dureros (de placut) la atingere. Fluxul de sange navaleste catre sani marind si intarind sfarcurile.

Iti sugerez sa prelungesti pe cat posibil faza de excitare. Roaga-l pe partenerul tau sa nu te penetreze chiar daca simti acut nevoia de a fi "implinita". Puteti chiar sa va rezumati numai la aceasta faza si sa reluati in seara urmatoare. Asteptarea si tachinarea produc dorinta si suspans. Unii sexologi recomanda masturbarea inaintea unui act sexual, dar masturbarea fara orgasm.

Ofera-ti placere singura cu putin inainte de a iti intampina prietenul, dar nu termina de una singura. Opreste-te cu putin inainte de a te elibera.

Etapa 2. Platoul
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2006
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.