Setari Cookie-uri

10 semne ca esti in relatia potrivita

Pentru a-ti fi mai usor sa descoperi daca esti intr-adevar in relatia potrivita sufletului si personalitatii tale vezi mai jos semnele care o dovedesc.

Relatia potrivita o descoperi in timp sau o simti de la inceput, indiferent cum ar fi, ea se construieste in fiecare zi si o traiesti cu fiecare bataie a inimi, cu fiecare zambet, provocare si momente de fericire sau de tristete.


cuplu potrivit Foto1: fericirea in cuplu, Shutterstock

1. Comunicarea este onesta, clara si deschisa

O relatie fara comunicare este ca prajitura fara crema, si anume, incompleta. O relatie adevarata nu poate exista fara comunicare, fara sentimentul ca poti vorbi liber si deschis cu partenerul, fara a fi inteles mereu gresit sau judecat. Spune ceea ce vrei sa spui cu incredere. Pentru a pastra o relatie vie si a impartasi interese comune este important sa comunici si sa inveti in fiecare zi cate ceva despre cel de langa tine.

2. Va oferiti unul celuilalt intimitate si spatiu personal

Cuplurile adevarate petrec in mod natural mult timp impreuna dar, recunosc de asemenea, importanta de a face si lucruri separat. Nu trebuie sa te pierzi pe tine in incercarea de a fi intr-o relatie. Toti avem nevoie de timp individual pentru a explora, reflecta, a ne exprima personalitatea.

Citește și:

3. Nu exista jocuri, cu exceptia celor din intimitate

De cele mai multe ori ne facem relatiile mult mai grele decat ar trebui sa fie din pricina fricilor, nesigurantelor si a jocurilor de genul care poate sa simta mai putin si sa nu fie ranit. Cu siguranta cate putin din fiecare condimenteaza relatia dar, fara a fi duse la extrem si a te lasa condus de ele. Cuplurile adevarate se bucura si apreciaza fiecare moment petrecut impreuna si lasa jocurile de strategie pentru clipele fierbinti.

cuplu pe plaja Foto2: relatie perfecta, Shutterstock

4. Vorbele de iubire sunt consolidate frecvent de fapte de iubire

Sincer vorbind se poate spune "imi pare rau" de o mie de ori si "te iubesc" de la fel de multe ori dar, daca ele nu sunt dovedite prin fapte, nu au nici o valoare. Daca nu este capabil sa demonstreze ce spune, doar prin cuvinte nu se poate cladi nimic durabil.

Citește și:

5. Va inspirati reciproc pentru a fi mai buni

O relatie santoasa si potrivita se bazeaza si pe o motivatie si inspiratie comuna. Daca partenerul te inspira sa fii mai buna, sa-ti doresti sa faci lucruri pentru a te dezvolta din toate punctele de vedere, sa te confrunti cu provocari mai dificile pentru a-ti descoperi adevarata putere atunci ai alaturi de tine omul potrivit. In relatiile potrivite mediocritatea, invidia si involutia nu isi au rostul.

6. Te certi dar o faci productiv

Conflictul este o parte naturala din orice relatie, insa modul in care sunt rezolvate problemele si dezacordurile demonstreaza daca esti sau nu in relatia potrivita si daca veti fi impreuna pe termen lung. O relatie adevarata nu se construieste prin lipsa conflictelor ci prin modalitatea de a le rezolva intr-un mod constructiv.

7. Esti capabila sa lasi in urma trecutul

Cand te afli in relatia potrivita esecul si greselile din trecut nu mai reprezinta altceva decat cai prin care ai putut sa devii cine esti acum si sa ajungi la persoana potrivita.

Citește și:

8. Cei din afara nu trag sforile

Relatiile nu au intotdeauna sens, mai ales pentru cei din exterior care nu cunosc cu adevarat detaliile. In momentul in care te lasi dominat de cei care nu stiu mai nimic dar au senzatia ca stiu totul relatia nu poate avea viitor. Atunci cand partenerul asculta mai mult de ceilalti decat de tine cu siguranta nu te afli in relatia potrivita.

9. Nu iti incalci principiile

De multe ori din dorinta de a avea pe cineva renuntam la principiile noastre si facem unele compromisuri care la un moment dat ne vor afecta atat relatia, cat si pe noi. Daca atunci cand inchizi ochii si iti imaginezi relatia nu simti ca ceva nu e in regula, e un semn ca esti cu adevarat alaturi de persoana potrivita.

cuplu sexy Foto3: relatie, Shutterstock

10. Atractia fizica este la fel de puternica

Pentru ca o relatie sa aiba viitor si sa fie cea potrivita atractia fizica puternica nu poate sa lipseasca. Asa cum magnetul atrage metalele iar gravitatia ne tine cu picioarele pe pamant asa chimia extraordinara intr-o relatie o face cu adevarat speciala, exploziva si o mentine pentru cat mai mult timp sau de ce nu...pentru totdeauna.

Citește și:

Foto prima pagina: relatie potrivita, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.