Setari Cookie-uri

Escapada in cuplu: locuri de vis care nu ai crede ca exista

Cine a spus ca o escapada romantica nu poate sa fie distractiva, misterioasa si plina de evenimente emotionante?

Calatoria in doi este interesanta si distractiva atata timp cat lasati toate stereotipurile acasa si va lasati cuprinsi de valul unei aventuri adevarate. Indiferent ca sunteti romantici, practici sau copilarosi, am pregatit cateva dintre cele mai spectaculoase locuri in care sa va deconectati si sa aveti parte de momente pe care nu le veti uita niciodata.

Albarracin, Aragon, Spania

Cum te-ai simti daca ai fi transportata cateva clipe in Evul Mediu? Acesta este sentimentul pe care il traiesti in momentul in care vizitezi unul dintre cele mai frumoase sate din Spania. Albarracin este un loc perfect in care sa te ascunzi de agitatie si in care sa te simti ca o printesa din vremuri de mult apuse. Acest satuc, cu arhitectura sa medievala si strazile inguste, are doar 1075 de locuitori si se afla la 30 de minute de Teruel si doua ore de Valencia. Albarracin face parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO.

Citește și:

Albarracin
Foto: Albarracin, Shutterstock

Wisteria Tunnel, Japonia

Este unul din locurile acelea de poveste in care, nici in momentul cand te afli acolo, nu poti crede cu adevarat ca exista. In fiecare an, din aprilie pana in mai florile din gradina Fuji Kawachi din Orasul Kitakyushu infloresc dand nastere unui spectacol fascinant. Imagineaza-ti cum ar fi sa te plimbi alaturi de iubitul tau, acoperiti de flori in toate culorile, arome imbatatoare si sunetul iubirii voastre?

Wisteria Tunnel
Foto: Wisteria Tunnel, Shutterstock

Zhangye Danxia Landfom (Muntii Curcubeu), China

Acest parc geologic de 400 km2 este unul dintre cele mai uimitoare locuri din lume. Peisajele sale neobisnuite si imbinarea perfecta a culorilor curcubeului pe rocile stancoase fac din acest loc o opera de arta si locul perfect pentru cea mai colorata si incredibila declaratie de dragoste. Zhangye Danxia este dovada vie ca natura este un artist desavarsit, culorile neobisnuite sunt date de gresia si mineralele care s-au acumulat timp de 24 de milioane de ani.

Muntii curcubeu
Foto: Muntii Curcubeu, Shutterstock

Citește și:

Love Tunnel (Tunelul dragostei), Kleven, Ucraina si Romania

Acest tunel superb si lung, invaluit in frunze multe si verzi arata ca un vis sau ca o imagine dintr-un film, insa acest loc chiar exista si poate fi descoperit adanc in padurile din Ucraina. De vizitat primvara, cand copacii aflati de-o parte si de alta a caii ferate creeaza deasupra liniei un acoperis sub forma de arc. Peisajul de aici este ideal pentru o escapada romantica. Exista si in Romania un astfel de loc, situat pe calea ferata Caransebes-Bautar, intre localitatile Obreja si Glimboca. Locul a fost descoperit de doi fotografi amatori si a fost introdus recent pe lista comorilor ascunse din Europa.

tunelul dragostei
Foto: Love tunnel, Shutterstock

Ravello, Coasta Amalfi, Italia

Ravello, supranumit orasul muzicii, este un loc in care legenda se imbina cu istoria si cu peisajele de basm. Legenda spune ca este chiar locul oferit de catre Diavol pentru a-l ispiti pe Iisus in schimbul supunerii sale. Este un loc minunat care merita descoperit alaturi de jumatatea ta.

Ravello
Foto: Ravello, Shutterstock

Citește și:

Hotelul Montana Magica (Hotelul Vulcan), Huilo, Chile

Daca sunteti fani Stapanul Inelelor acest hotel supranumit “Hotelul hobbitilor” este un loc ideal pentru a trai clipe de neuitat. Plasat in mijlocul unei rezervatii naturale, Montana Magica, pare a fi ridicat dupa planurile unui vis frumos sau al unei fiinte din povesti. Este un hotel in forma unui vulcan, acoperit de vegetatie luxurianta si apa care aluneca deasupra ferestrelor. Montana Magica face parte dintre locurile protejate de UNESCO si datorita speciilor rare de plante si animale aflate in jur si a fost declarata a 25-a cea mai valoroasa ecoregiune a planetei.

Complexul Harmonie, Valea Pietrisului, Romania

Este un loc compus din vile si case in copac si este situat exact in locul de unde poti vedea Muntii Bucegi, Muntii Piatra Craiului si Paraul Rece. Complexul Harmonie ofera multa intimitate si liniste, puteti lua masa direct in constructii intr-o atmosfera romantica. Casutele sunt din lemn cald si piatra naturala, complexul fiind transformat intr-o alta lume: magica, romantica, de vis.

Citește și:

Foto prima pagina: escapada in cuplu, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.