Setari Cookie-uri

5 lucruri pe care trebuie sa le faca femeile inainte de casatorie

Stiti povestea clasica: printesa inchisa intr-un turn pana la maturitate, vine printul si o salveaza, impartasesc timid primul sarut, primul orice, apoi traiesc fericiti pana la adanci batraneti?

Din pacate (sau din fericire), nu traim intr-un basm, iar unele dintre noi pana sa ne gasim printul potrivit pupam o gramada de broscoi. Ceea ce nu e neaparat un lucru rau, ba chiar dimpotriva. Toate experientele de viata, toate dezamagirile si esecurile amoroase vin la pachet cu intelepciune si o mai buna cunoastere a propriei persoane, pe care nu le-ai fi putut dobandi altminteri. Iata deci ce ti-ar putea fi de folos inainte iti bifezi prezenta la Starea Civila:

1. Locuieste singura!

Daca locuiesti singura inainte de casatorie, iti va permite sa fii in intregime independenta. Nu trebuie sa mai dai raportul parintilor unde pleci si cat stai. Vii si pleci dupa bunul plac si iti speli vasele cand ai chef. Iti stabilesti propriile reguli si iti inviti prietenii (sau iubitii) cand vrei. Nu doar iti vei descoperi stilul propriu de decorare, dar vei invata si cum sa iti petreci timpul in singuratate. Lucru care nu e intotdeauna usor.

Citește și:

2. Descopera-te!

Atunci cand esti singura, departe de o familie si fara un iubit care sa te distraga, ai timp mai mult la dispozitie sa iti identifici punctele forte, sa iti cureti bagajul emotional si sa iti inlaturi incertitudinile. Iar daca esti intr-o relatie, asigura-te ca ramai tu insati. Iesi cu fetele in oras, tine un jurnal (virtual, daca preferi), nu spune nu cate unui lucru spontan si nebunesc, cum ar fi sa iesiti intr-o seara la terasa si apoi sa plecati inopinat la mare. Fa tot ce trebuie ca sa te descoperi si fii constienta de tine si de potentialul tau. Daca nu faci lucrurile astea acum, te poti trezi in plina criza la mijlocul vietii, intrebandu-te: “Cine sunt?”, “Ce am facut cu viata mea?”, “Ce vreau eu, de fapt?”

experiente de viata Foto: Balazs Kovacs Images, Shutterstock

3. Calatoreste!

Ce poate fi mai placut decat sa iti faci bagajul si sa pleci sa descoperi lumea?! E un pic mai greu sa faci asta atunci cand esti deja intr-o relatie, intrucat trebuie sa tii seama atat de programul, cat si de bugetul partenerului. Pleaca intr-o vacanta de una singura! Poate suna infricosator, dar profita de asta ca sa iti traiesti aventurile pe cont propriu. Este eliberator! Si in plus, mai devreme decat crezi, vei avea un sot si un card de copii cu care iti vei petrece vacantele la ultra all inclusive in Turcia.

Citește și:

4. Investeste in cariera!

Fie ca esti invatatoare, fie ca esti director general al companiei tale, cu siguranta nu ai ajuns acolo fara munca multa si sustinuta. Este important pentru femei sa afle ce isi doresc sa faca din punct de vedere profesional inainte de a se casatori. Indiferent ce alegi, investeste timp si resurse in cariera ta, perfectioneaza-ti abilitatile si motiveaza-te sa fii cea mai buna in ceea ce faci. Nu numai ca te va umple de mandrie, dar te va ajuta sa te si descoperi pe tine insati.

5. Invata din relatiile amoroase

Este bine sa ai mai multi parteneri,in asa fel poti afla ce anume cauti la un barbat. Descoperi ce iti place, ce iti displace si iti poti compila o lista cu chestii peste care nu poti sa treci intr-o relatie. Sigur ca la un moment dat poate fi enervant sa zbori din floare in floare, cand tot ce vrei sa faci este sa te casatoresti odata si sa te asezi la casa ta, dar gandeste-te ca la o perioada de practica. Cu cat o faci mai mult, cu atat mai buna vei deveni si cu atat mai aproape vei fi sa iti gasesti perechea cu adevarat potrivita. Daca alegi sa te casatoresti cu primul tip care iti iese in cale, exista riscul sa te intrebi, in drum spre altar, daca ai facut alegerea cea mai buna.

Citește și:

Foto: Kseniia Perminova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.