Setari Cookie-uri

5 lucruri despre care tu si partenerul tau ar trebui sa discutati zilnic

Nimeni nu are reteta cuplului perfect. Insa toata lumea este de acord ca la baza unui cuplu fericit, pe langa dragoste si incredere, comunicarea are un binemeritat loc.

Este foarte simplu in zilele noastre sa apara deficiente in acest capitol: dupa o lunga zi de lucru, tot ceea ce iti mai poti dori este o baie fierbinte si retragerea catre o mult asteptata odihna, insa daca vreti ca lucrurile sa mearga bine intre voi, faceti un efort si impartasiti-va provocarile de care ati avut parte de-a lungul zilei.

Specialistii recomanda adaptarea discutiilor la nivelul de energie afisat de partener atunci cand se reintoarce acasa. Stabiliti cum anume se simte si initiati conversatia, daca este cazul. A impartasi inseamna a-ti pasa de ceea ce se intampla cu voi/in jurul vostru. Iar legatura dintre voi este o prioritate. Iata asadar ce ar trebui sa se gaseasca pe lista voastra zilnica de discutii, pentru o relatie matura si implinita.

cuplu fericit Foto art: Pressmaster, Shutterstock

1. Scopuri

Mai ales ce anume ti-ai propus, din punct de vedere profesional, personal, mental sau emotional. Ce anume speri: sa avansezi, sa iti schimbi jobul, sa iti finalizezi un proiect sau sa incepi sa dai mai multa atentie hobby-urilor. Poate ca vrei sa iti asumi angajamentul unei vieti mai sanatoase si vrei sa incepi sa practici cu regularitate yoga sau Pilates. Indiferent ce anume ti-ai pus in minte, este bine sa discuti cu partenerul, pentru ca impartasindu-ti planurile, ai sanse mai multe sa fii constant/a in a le urma. Si, in plus, oferi partenerului ocazia perfecta sa te sustina si sa te incutajeze.

Citește și:

2. Provocari

Este bine sa impartasesti partenerului ce greutati ai intampinat in ziua/saptamana care tocmai a trecut, fie ca e vorba despre o provocare la job sau o discutie mai aprinsa cu colegii/seful/sora etc. Incurajeaza-ti partenerul sa iti raspunda in mod similar. Faptul ca stiti unul despre preocuparile celuilalt, indiferent cat de importante sau minore ar fi, va ajuta sa va apropiati unul de celalalt.

3. Timpuri mai fericite

Specialistii sustin ca rememorarile momentelor fericite din trecut determina aparitia intre parteneri a unei complicitati plina de afectiune in prezent. Daca va incepeti conversatia cu “mai tii minte cand…”, atunci aceasta cu siguranta va fi sustinuta pe un ton nostalgic si afectuos. Daca va reamintiti cu placere de intamplarile comune din trecut (cand v-ati casatorit, cand v-ati cumparat prima casa sau cand a aparut primul copil), va veti consolida nivelul de atasament si legatura emotionala, sustin specialistii.

Citește și:

4. Planurile de viitor

Nu ezitati sa vorbiti despre ceea ce v-ati planificat pentru viitor, fie ca este vorba despre planurile individuale, fie despre cele pe care vi le faceti in comun. Nu este exagerat sa cereti partenerului sa va spuna unde anume se vede peste 10 ani sau cum s-ar simti la 80 de ani cand si-ar prinvi intreaga viata retrospectiv. Daca va impartasiti viziunea despre viitor, acest lucru nu poate fi decat extrem de constructiv pentru relatia voastra, intrucat va pune accentul pe ce anume conteaza cel mai mult pentru fiecare dintre voi si va va ajuta sa va construiti o viziune comuna asupra viitorului.

5. Ce anume iti trezeste recunostinta

Ce apreciezi cel mai mult la partener? Pentru ce te simti recunoscator/recunoscatoare? A facut ceva in aceasta zi/saptamana pentru care ai dori sa ii multumesti? Atunci fa-o, fara rezerve. Exprima-ti multumirea si recunostinta, nu luati de bun si presupuneti ca partenerul stie deja pentru ce anume ii sunteti recunoscator/recunoscatoare. Sentimentul de recunostinta, practicat cu regularitate, are efecte miraculoase din punct de vedere individual, deci ganditi-va cate beneficii poate aduce relatiei dintre voi, ca intreg.

Foto prima pagina: karelnoppe, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.