Setari Cookie-uri

Mesaj inutil catre mama mea

Sanse mai bune ? Inclin sa cred ca da, odata ce eu nu am avut parte de ele. Dar oare sora mea, cu 14 ani mai mica decat mine, abia intrata la un liceu (nu e o scoala foarte buna, dar daca se tine de invatat, poate ajunge undeva) va putea spera la un viitor mai putin gri ?

Sanse mai bune ? Inclin sa cred ca da, odata ce eu nu am avut parte de ele. Dar oare sora mea, cu 14 ani mai mica decat mine, abia intrata la un liceu (nu e o scoala foarte buna, dar daca se tine de invatat, poate ajunge undeva) va putea spera la un viitor mai putin gri ?

A avut o copilarie putin mai fericita decat a mea si a surorii mele mai mari, deoarece ne-a avut pe noi ca sprijin si dragostea noastra, care abia astepta sa aiba o persoana pe care sa o iubeasca. Dar indiferent de dragostea si de grija pe care ti-o poate purta o sora, observ ca tot se simte lipsa materna.

Poate ca este si vina mea, am fost o fire mai rebela, m-am razvratit si am spus in fata tot ce am avut de spus (chiar daca fara rezultat), mi-am renegat radacinile, cu toate ca eu cred in Dumnezeu si imi iubesc mama, asa cum o fi ea, dar stiu ca nu mi se da dreptul sa o judec. Si oricat as sustine eu ca nu ma intereseaza nimic, ce tine de ea se rasfrange asupra Roxanei.

Incerc sa ma abtin de multe ori, dar ma cunoaste mult prea bine, chiar daca este numai un copil, si isi da seama ca atungi cand plang, sau doar sunt trista, e din cauza indiferentei mamei. Si acum o judeca si ea. Si-a dat seama de mult ca banii pe care i-a lasat tata in urma trecerii lui in nefiinta, acum 9 ani, erau dreptul ei. Dar cu cine sa vorbesti, cui sa te adresezi, unde sa te duci ? Eu una am razbit aproape de una singura. Am avut ajutor, dar nu din partea mamei. Si acum ea spune ca e mandra de mine ca am terminat o facultate. Numai eu stiu cum m-am chinuit 5 ani, facultatea fiind cu taxa.

Important e ca ea se simte mandra. Are si de ce: a facut 3 copii, i-a lasat in grija altora, are o casa cumparata de tatal sau, utilitatile i le plateste sora cea mare, iar tigarile si bautura, sora cea mica, din pensia de urmas.

Dar e dreptul ei, ca ' a muncit toata viata >>. Nu tine minte cand ne trimitea la scoala infometate, iar atunci cand ajungeam acasa, trebuia sa ne gatim ceva. Nu mai stie ca aveam 16 ani si nu puteam iesi, din cauza faptului ca trebuia sa schimbam copilul, sau sa-i dam de mancare pt ca ei ii era somn sau nu avea chef.

A uitat si atunci cand era cu Roxana singura in casa, ea mic copil fiind, a vrut sa puna ursuletul la uscat pe aragaz. Multumesc ca s-a trezit ceva mai repede din ' somn >> si nu s-a intamplat nimic grav.

Fii mandra mama, ai cu ce te lauda, dar sansele mai bune nu o sa i le poti oferi tu, n-ai fost niciodata in stare sau n-ai vrut.

Te sarut si te iubesc,
a ta fiica,
Cristina

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.