Setari Cookie-uri

Secrete din dormitor. Cum iti influenteaza decorul casei viata de cuplu fara sa stii

Felul in care ne decoram casa ne influenteaza viata din foarte multe puncte de vedere.

cuplu in dormitor

In mod inconstient toate obiectele din casa isi pun amprenta pe felul in care ne simtim si pe felul in care decurge viata noastra, scriu specialistii de la freshome.com. Unul dintre aspectele pe care le influenteaza decorul casei este fericirea in cuplu si sansele sa ne gasim sufletul pereche.

Secretul pentru a regasi echilibrul in viata de cuplu sau pentru a atrage norocul de partea noastra atunci cand vine vorba despre viata amoroasa ne este impartasit de chinezi. Ei sunt cei care au formulat principiile Feng-Shui cu aproape 5.000 de ani in urma. Trebuie, asadar, sa existe un sambure de adevar in spusele lor, daca se pastreaza pana in zilele noastre.

Scapa de trecut si de piedicile care iti impiedica dezvoltarea

secrete din dormitor

Este stiut faptul ca in Feng-Shui este promovata eliberarea de lucrurile vechi si nefolositoare. Lucrurile pe care le utilizam dar care sunt incarcate de energii negative ar trebui si ele eliminate din viata noastra. In dormitorul tau exista obiecte de decor pe care le detii inca de pe vremea cand erai intr-o relatie cu altcineva? Ar trebui sa le inlocuiesti imediat daca vrei sa poti evolua.

In plus, obiectele care de-a lungul timpului s-au degradat si care pur si simplu nu ne mai plac ne dau o energie negativa ori de cate ori le privim. Aceasta energie isi pune amprenta pe starea noastra de spirit, devenim mai inchise, iar acest lucru aduce numai esecuri in viata sentimentala. Poti schimba mobila din aceasta incapere cu unele dintre aceste seturi de dormitoare frumoase, practice si gata pentru ca noi sa le umplem de energie pozitiva si de amintiri frumoase.

Citește și:

Dormitorul in sud-estul casei, patul in mijlocul camerei si fara gadgeturi in pat

dormitor

Dormitorul ar trebui sa fie incaperea din sud-estul casei daca iti doresti o relatie durabila si lipsita de neintelegeri. In afara de amplasamentul dormitorului in locuinta, si felul in care ne asezam lucrurile in camera poate avea o influenta asupra vietii noastre amoroase, se arata intr-un articol al publicatiei britanice Huffington Post.

Daca vrei sa incepi o noua relatie sau sa ai armonie in viata de cuplu, patul trebuie sa fie amplasat intr-un loc in care sa fie usor accesul de pe ambele parti. Niciodata patul nu trebuie sa fie asezat cu picioarele catre usa, deoarece invita „musafiri nepoftiti” in viata si in patul vostru. In cazul in care nu ai de ales si nu poti pune patul in alt loc al camerei, elimina efectul negativ prin amplasarea unui obiect decorativ intre pat si usa.

Laptopurile, tabletele si telefoanele nu ar trebui tinute foarte aproape de pat, deoarece ne seaca de energie. Acelasi lucru este valabil si pentru televizor. Nu este recomandat sa ai un televizor in camera destinata somnului. Nu doar principiile Feng-Shui atrag atentia asupra aspectelor negative ale amplasarii televizorului in dormitor, ci si medicii, care ne spun ca televizorul ne distruge somnul.

Citește și:

Pat incapator, culori calde si multa lumina

echilibru in cuplu

Patul pe care dormi nu ar trebui sa fie nici prea mare nici prea mic. El trebuie sa fie perfect pentru doua persoane, dar nu suficient de mare pentru trei. Trebuie sa doarma confortabil doua persoane in el, insa este recomandat sa ofere si intimitate. Nu ar trebui sa fie atat de mare incat daca doua persoane dorm in el acestea sa nu se atinga, deoarece este o piedica in calea intimitatii si apropierii.

Culorile calde in dormitor vor aduce armonie in cuplu. Nu este neaparat vorba despre culoarea peretilor, ci si despre decorul general. Draperii in culori calde – rosu, roz, portocaliu – o lenjerie de pat in aceste nuante si chiar o mobila care are astfel de culori sunt suficiente pentru a crea liniste in cuplu si pentru a aduce un plus de romantism in viata ta amoroasa.

Lumina este extrem de importanta in principiile Feng-Shui, ea fiind cea mai puternica manifestare a energiei, se arata intr-un articol de pe portalul american about.com. De altfel, lumina semnifica energie pozitiva in majoritatea culturilor, nu doar in cea asiatica, asa ca ea ar trebui sa existe din plin in dormitorul si in locuinta ta.

In casa trebuie sa patrunda multa lumina naturala pe timpul zilei, iar seara ea ar trebui substituita cu ajutorul diferitelor surse de lumina artificiala. Este important ca fiecare coltisor sa fie luminat, asa ca in locul lustrelor care se instaleaza pe mijlocul tavanelor alege veioze pentru ambele noptiere si doua lampadare pentru colturile opuse ale camerei.

Ce parere ai despre aceste principii? Le vei pune in aplicare in casa ta?


Foto: Shutterstock, creativecommons.org

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.