Setari Cookie-uri

Ce sa faci cand te plictisesti intr-o relatie?

De ce intervine monotonia in cuplu si cum o poti alunga!

Relatiile sunt un lucru complicat, uneori te fac cea mai fericita persoana din lume alteori te darama pur si simplu. Chiar daca unul dintre parteneri poate fi indragostit pana peste cap de celalalt, uneori apare si plictiseala, iar pentru asta nu trebuie sa va simtiti vinovate. Inainte sa va faceti probleme din aceasta cauza trebuie sa va raspundeti sincer la doua intrebari: De ce sunteti de fapt plictisita? Ce doriti sa faceti in aceasta privinta?

plictiseala in cuplu
Foto: Kamil Macniak, Shutterstock

Va puteti plictisi din mai multe motive, cum ar fi:

1. Ati intrat intr-o stadiu de monotonie si urmati zilnic aceeasi rutina. Va planuiti fiecare miscare si nu va lasati nici macar un moment la voia intamplarii. Incercati asadar sa introduceti mai multe activitati cum ar fi un traseu montan sau o vizita la un aqua park.

2. Daca nu va mai amintiti cand ati facut ultima oara ceva de care amandoi sa fiti entuziasmati ar trebui sa aveti o discutie serioasa. Aceasta conversatie ar putea avea loc intr-o escapada romantica sau chiar la o cina saptamanala in oras (de fiecare data in alta zi a saptamanii).

3. Atunci cand incepeti o relatie trebuie sa stiti macar cateva lucruri esentiale despre respectivul om. Lucruri precum numele intreg, cu ce se ocupa familia, care sunt pasiunile lui, pentru ca altfel, dupa ce va trece perioada de indragosteala de la inceput veti descoperi un cu totul alt om decat va asteptati. Chiar daca pare pueril incercati sa puneti cat mai multe intrebari de la primele interactiuni pentru a vedea ce ii poate pielea si cel mai important observati cum se poarta cineva in societate (cu prietenii, in mijloacele de transport in comun, la un restaurant etc) inainte de a il testa in pat.

Citește și:

4. Este posibil ca relatia in care sunteti sa fi venit in urma unei alte dezamagiri amoroase. Aceasta este poate cea mai mare greseala, fiindca veti vedea in cel ce va sta alaturi doar persoana iubita lasata in urma sau dimpotriva exact contrariul, insa nu din dragoste fata de acesta ci doar din razbunare catre celalalt. Dati-va sansa sa va cunoasteti reciproc, nu dati cu piciorul unei bunaciuni doar pentru ca nu este ceea ce v-ati dorit din prima, fiindca vrabia malai viseaza.

5. Stiti opera aceea celeba “Lapusneanul” de Costache Negruzzi? Ei bine aflati ca in viata reala “daca voi nu ma vreti eu va vreu” nu este chiar un dicton potrivit. Daca va face cu ochiul colegul de birou sau seful ganditi-va de doua ori inainte de a actiona. Luati in considerare situatia conjugala a acestuia dar si pe cea materiala, ganditi-va la sentimentele celui care crede ca il iubiti si pentru care probabil sunteti lumea intreaga, mai pe scurt ganditi-va si la cei din jur. Pentru ca degeaba voi vreti ceva (sau pe cineva) daca raniti pe oricine in drumul vostru spre cucerire.

Descoperind adevarata cauza a plictiselii voastre veti putea incerca macar sa evitati conflictele si sa nu va mai pierdeti timpul intr-o relatie care nu va face fericita. Trebuie sa fiti sincere cu voi insiva si sa comunicati deschis cu partenerul vostru. Poate parea un cliseu, dar comunicarea este foarte importanta intr-o relatie si daca in timp acel confort pe care vi-l aduce prietenia cu omul de langa voi devine mai important decat insasi atractia sexuala si pasiunea din cuplu, acest lucru trebuie lamurit inca de la inceput.

Plictiseala intr-o relatie este subiectiva, nimeni nu o poate cuantifica, pentru ca totul sta in mintea cuiva asa cum frumusetea unei opere de arta sta in ochii privitorului si a celui ce a facut-o cu acest scop.

Incercati sa va dati seama daca v-ati pierdut interesul in ceea ce priveste partenerul sau daca doar treceti printr-o perioada mai proasta! Vedeti daca mai exista acea chimie intre voi, pentru ca, vorba cantecului, ragostea se face in minim doi. Daca mai simtiti fluturasii minune in stomac atunci cand va atingeti, va sarutati sau cand faceti sexting. Vedeti de asemenea daca o tinuta sexy care va place ii mai aprinde calcaiele partenerului!

Foto prima pagina: wavebreakmedia, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.