Setari Cookie-uri

10 obiceiuri ale cuplurilor fericite

Ce obiceiuri au cuplurile cu adevarat fericite!

Cuplurile fericite stiu ca viata adevarata incepe dupa „luna de miere” si au obiceiuri diferite de cele nefericite. Un obicei este un lucru discret pe care cineva il face in mod automat si nu il considera o povara. Cei implicati intr-o relatie isi dau seama ca dragostea nu tine de foame, dar stiu si ca daca nu o intretin aceasta se va duce mai devreme sau mai tarziu si trebuie sa faca ceva marunt pentru a mentine ceva maret. Asadar, unui lucru ii trebuie 21 de zile consecutive pentru a deveni un obicei deci de ce sa nu va faceti obiceiuri bune.

Obiceiuri ale cuplurilor fericite

cupluri fericite Foto: Roman Samborski, Shutterstock

1. Merg in acelasi timp la culcare

Cuplurile fericite impartasesc un ritual zilnic. Fac tot posibilul si merg impreuna la culcare, pentru ca cel mai dulce moment este atunci cand isi simt corpurile si incep sa faca dragoste, asta daca nu cumva cel putin unul dintre ei este deja complet epuizat. Cei doi se duc impreuna in pat chiar daca poate unul dintre ei se trezeste ulterior si mai face cate ceva. Isi dau unul altuia cu crema in fiecare seara, intai din joaca apoi din nevoie de momente tandre. Isi trimit melodii care le exprima starea. Isi pun zilnic cate o intrebare mai ciudata, care sa le satisfaca amandurora curiozitatea si lista poate continua.

Citește și:

2. Au hobby-uri comune

Dupa ce trece perioada de timp in care pasiunea starneste focul din fiecare, partenerii isi dau seama ca nu au chiar atat de multe lucruri comune pe cat credeau. Astfel ajung sa descopere impreuna activitati care le plac amandurora cum ar fi mersul la baluri mascate, traseele de aventura, mersul la spa etc, dar in acelasi timp fac si treburi separate, invata sa croseteze, se specializeaza in fotografie, invata o noua limba straina si multe altele pentru a parea mai interesanti si a avea ce sa discute in cuplu. Aceste gesturi marunte, pe langa faptul ca sugereaza cuiva ce sa faca ii si arata cat de mult are grija de el cel cu care isi traieste viata.

3. Merg pe strada tinandu-se de mana

Unul dintre cele mai relaxante lucruri de facut in doi este o plimbare de seara, macar cinci sau zece minute departe de telefoane, calculatoare si munca fac minuni, le ofera celor doi posibilitatea de a discuta despre orice in liniste, a admira cerul impreuna sau macar de a se bucura de prezenta sufletului pereche si a scapa astfel de stresul cotidian. Niciodata partenerii nu merg pe strada separati, unul in fata celuilalt, pentru ca astfel ar aparea dezechilibre in cuplu, unul din doi s-ar putea simti in inferioritate, dominat, supus si nu acesta este scopul intr-o relatie ideala. In schimb, se tin de mana in vazul tuturor, ca o declaratie de dragoste in gura mare. Stiu ca este mai important sa fii cu cel iubit decat sa vezi lumea din jur in voie.

Citește și:

4. Au incredere unul in celalalt

Cand au o neintelegere daca nu pot sa o rezolve pe loc, prin argumente logice, ei apeleaza la incredere si isi iarta partenerul daca a gresit cu ceva. Prefera aceasta modalitate de a trece mai departe in loc sa se certe si sa produca astfel o fisura iremediabila in relatia lor.

5. Se concentreaza mai mult pe lucrurile bune

Se felicita unul pe celalat atunci cand fac ceva bun si isi spun cat sunt de mandri daca partenerul realizeaza ceva deosebit, pentru ca inteleg cat de important este sa te concentrezi pe lucrurile pozitive din viata decat sa urmaresti tot timpul greselile cuiva. Apreciaza constant calitatile fizice ale parteneului si isi multumesc pentru asta. A vedea raul este usor, a vedea binele este mai greu.

6. Se imbratiseaza de cum se vad

Cum intra in casa dupa o zi mai mult sau mai putin obositoare la munca se imbratiseaza si isi iau energie unul de la celalalt. Cuplurile ar trebui sa se imbratiseze in fiecare dimineata si in fiecare seara cel putin cate 5 minute, pentru ca pielea are o memorie a „atingerilor placute (dragoste)”, „atingerilor neplacute (respingere)” si „neatingerilor (neglijenta)”. Cuplurile care se ating mai des s-a demonstrat ca sunt mai fericite si invata mai multe despre corpul lor. In acelasi timp, a te inveseli cand partenerul intra in camera transmite un semnal pozitiv indiferent de cat de mult timp isi petrec cei doi impreuna, fiecare simte ca este mai fericit in prezenta celuilalt.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.