Setari Cookie-uri

Puterea suprema

Intr-o dupa masa de vara, cand oboseala isi facea aparitia incet dar sigur, mi-am dat seama ce imi lipsea. Iubeam, dar nu eram iubita.

Intr-o dup mas de var, cand oboseala ii fcea apariia incet dar sigur, mi-am dat seama ce imi lipsea. Iubeam, dar nu eram iubit. Am rmas privind in gol. In acel moment mi-au aprut in minte toate intamplrile din ultimii ani. Prima intalnire, primul srut, primul prieten,al doilea, nunta... . Cum am putut fi atat de proast i de naiv? De fapt nu am fost nici proast nici naiv, am crezut c aa trebuie s procedez, s dau iubire, s nu cer prea mult ca el s fie mulumit. Fceam toate astea s fie bine, pentru c aa am fost invat. Aveam impresia ca dac el e mulumit imi merge i mie bine, i totul e ok. Dar de la un moment dat se purta urat i eu nu mai tiam ce s fac. Am inceput s spun ce nu imi plcea, dar nu a fost bine. Am inceput s plang, dar nici aa nu a fost bine. Mi-am dat seama c nu m-a iubit niciodat. M-a luat ca s fiu i eu luat i el la casa lui. M-am uitat in oglind, artam bine inc, fceam o groaz de lucruri frumoase i bune, catigam mulumitor pentru o femeie. Ce era? Ce mai trebuia s fac? M-am gandit s mai las puin de la mine. Aveam i eu greelile mele, doar nu suntem perfeci.

Apoi, in acea dup mas de var, singur in biroul meu, mi-am dat seama c nu pot fi fericit decat dac sunt iubit. De fapt asta lipsea. Of doamne. Am tiut tot timpul c nu m iubete, dar nu am vrut s recunosc. Am zambit resemnat i am inceput s plang. Nu plangeam pentru c nu m iubea i pentru c am suferit atat de mult in timp, plangeam pentru c imi ddeam seama cat de indiferent imi este. Atunci am avut puterea s recunosc ce imi trebuia i ce aveam in suflet. Toat lumea imi spunea ce bine art, ce lucruri deosebite fac. Ani de zile am incercat s-l fac s vad i el aceste lucruri. M-am dus cu inima deschis spre el tot timpul, m-am bgat in patul lui, am fost drgu i rbdtoare, dar astea nu l-au impresionat i nu mi-au adus fericirea. S-l prsesc nu puteam, copii nu trebuie s sufere din prostia prinilor. Dar prinii pot fi detepi, s ii fac viaa frumoas. Inainte de nunt nu am mai vrut s m mai mrit. Mama mi-a spus ca pot s renun, dar din mai multe cauze am mers inainte. Mama m-a intrebat atunci de ce nu mai vreau, iar eu i-am spus: „Nu cred c m iubete”. Nici nu tiam cat dreptate aveam. M gandesc de multe ori c trebuia s fac copii acetia minunai care sunt alinarea sufletului meu, i de asta am mers mai departe. Copii nu sunt de ajuns pentru a fi implinit. Sunt sufletul i viaa mea, dar ceva mai trebuie. Trebuie IUBIRE. S primesc IUBIRE. i aici nu este vorba de iubire de copii i prini e vorba de iubirea dintre o femeie i un brbat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.