Setari Cookie-uri

Parerea lui: Razboiul rozelor

Despre razboiul rozelor s-a scris si se va mai scrie mult timp de aici inainte….mult stiu despre adevaratul razboi, altii au vazut filmul. Eu voi aborda la fel ca si film problema conflictelor ce apar intr-un cuplu si care din mici certuri ajung mari razboaie.

Despre razboiul rozelor s-a scris si se va mai scrie mult timp de aici inainte....mult stiu despre adevaratul razboi, altii au vazut filmul. Eu voi aborda la fel ca si film problema conflictelor ce apar intr-un cuplu si care din mici certuri ajung mari razboaie.

Multi dintre noi au trecut prin cel putin o relatie de durata si au ajuns la un anumit moment sa devina mai intimi, mai apropiati, sa locuiasca impreuna. Aceste lucruri vin firesc intr- o relatie, daca cei doi se iubesc si mai ales daca se respecta ca parteneri...

Cineva imi spunea zilele trecute ca nu ii plac schimbarile si ca de obicei toata lumea ii cere exact acest lucru. Singura replica care mi-a venit in minte a fost ca de fapt noi ne schimbam in permanenta fara sa ne dam seama, ne pliem dupa partener si pe cerintele lui. Oricum am spune-o ne schimbam, ne adaptam. O relatie presupune multe compromisuri. A sti sa faci un compromis este o arta. Daca nu suntem pregatiti pentru asa ceva vom distruge tot ce am cladit pana atunci.

Cand ajungem sa ne mutam impreuna lucrurile se schimba, pentru ca in viata si in tabieturile tale a aparut cineva. Incerci mereu ca lucrurile pe care le faci sa nu deranjeze cu nimic persoana iubita... macar la inceput, caci pe urma, daca nu salvezi situatiile si nu stii sa faci compromisuri ajungi la un mic razboi, un razboi personal, purtat mereu, oricand si oricum, din dorinta practica de a castiga.

Motivele sunt diverse si daca stai sa te gandesti bine la ele niciodata nu au un temei. Daca ar fi sa privesti in profunzime, ai incepe probabil sa razi daca ai vedea de la ce a izbucnit cearta. Uneori de la simple cuvinte ajungeti la mari scandaluri si certuri cu injurii, pentru ca cineva a spus in 90% din cazuri un cuvant care a fost aiurea inteles, sau de cele mai multe ori reinterpretat si atunci a sunat ca o jignire.

De cate ori o iesire cu baietii s-a transformat dintr-o seara obisnuita ca oricare alta intr-un razboi? Atunci cand el se intoarce la tine, in loc de “buna seara!” primeste o strambatura si o tacere de mormant. Cand vrea sa te sarute zici ca miroase a bere, dar uiti ca el trebuie sa iti tolereze ca ai fumat 5 tigari pana a venit. Uite asa au inceput cuvintele urate, apoi reprosurile, apoi ziua de maine, si in final te miri si tu cum de la faptul ca ai baut mai devreme o bere cu baietii acum ajungi sa discutati despre faptul ca esti un parinte iresponsabil caruia nu ii pasa de copiii lui.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.