Setari Cookie-uri

Diferenta dintre un act sexual obisnuit si unul minunat

Sex sau sex constient?

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Gandeste-te la cea mai buna partida de sex pe care ai avut-o vreodata. Aminteste-ti senzatiile, emotiile din sufletul tau, intamplarile din mintea ta. Probabil ca ai fost prezenta 100%, conectata cu partenerul tau trup si suflet. Acum gandeste-te la un moment mai putin placut. Ce a fost diferit. Care este diferenta dintre un act sexual obisnuit si unul minunat?

sex minunat Foto: bezikus, Shutterstock

In varianta ideala, sexul conStient este vesel i liber. Atunci cand ramanem prezente in timpul actului sexual, in loc sa ne inchidem sau sa ne retragem, ne conectam cu experienta fizica a actului sexual, suntem constiente de emotiile si trairile noastre. Aceasta atitudine se rasfrange asupra intregii noastre stari de bine. Anxietatea scade, auto-critica si starile proaste dispar.

Pe masura ce devenim constiente de propria noastra stare emotionala si o exprimam prin actul sexual, devenim mai sensibile la schimbarile emotionale si fizice ale partenerului. Incepem sa raspundem la gemetele lor, la modificarile respira iei sau la o simpla privire. Sexul constient devine o modalitate de a ne conecta la nivel profund cu partenerul. Unii oameni descriu chiar experiente unice in timpul carora s-au identificat complet cu cealalta persoana, au devenit o singura fiinta. Kama Sutra, precum si invataturile sexuale taoiste si budiste de sexuale descriu acest moment ca fiind cea mai inalta forma a actului sexual. Intr-adevar, foarte punctul de sex constient. Energia sexuala, strans legata de cea creatoare, este privita ca un vehicul pentru transformare, dezvoltare, iluminare si conectare cu ceilalti.

Citește și:

Chiar daca toate acestea par evidente, probabil ca ti se intampla de multe ori sa nu fii total prezenta in timpul actului sexual. Sexul constient cere practica si perseverenta. Dar si o viziune similara din partea partenerului. Este un lucru obisnuit ca, in timpul actului sexual, sa ne pierdem uneori in ganduri. Acest lucru se intampal in special atunci cand conexiunea emotionala cu partenerul se adanceste si incepem sa ne simtim vulnerabile. As adauga la asta, sexul facut din obisnuinta cu un partener de care nu mai suntem atrase la fel ca la inceput. Avem tendinta de a alege in mod incon tient parteneri care reflecta problemele nerezolvate din relatiile anterioare

Secretul este sa ramanem prezente in timpul actului sexual, sa fim prezente 100%. Sa nu facem sex de dragul de a o face sau cu persoane fata de care nu simtim conexiune sau chimie. Astfel, vom minimiza efectul reactiei de lupta/ fuga si vom elibera oxitocina - substanta minune care ne ajuta sa ne calmama, sa neconcentram si mentinem conexiunea emotionala.

Foto prima pagina: margo_black, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.