Setari Cookie-uri

Pareri de pe blog: De ce iubim femeile?

Pentru ca ne iubim pe noi insine. Pentru ca suntem sclavii propriilor noastre simturi care ne inunda de placere, de pace si de implinire.

Pentru ca ne iubim pe noi insine. Pentru ca suntem sclavii propriilor noastre simturi care ne inunda de placere, de pace si de implinire.

Stim ca si mamele, surorile si fiicele noastre sunt si ele femei, dar iubirea pentru ele e altfel – comparabila, daca nu identica, cu cea de tata, de frate sau de fiu.

Cand ne referim la femeile pe care le iubim, gandul ne zboara la acele femei cu care ne impartim zilele si noptile si care ne fac sa ne simtim barbati.

Iubirea se cere consumata si ne consuma luand gustul de la orice altceva, ca o suspendare a simturilor care ramane astfel abolita pana cand ne lasam imbatati in voie de mireasma, aroma, atingerile, privelistea si sunetele iubitei. Si mai e ceva in plus fata de simturile comune… mai e acea confirmare a menirii, a vietii, a rostului de a fi barbat.

Exista si iubiri platonice si prietenii profunde, exista si respect si loialitate, dar acestea sunt fire inrudite iubirii, care se impletesc cu ea. Iubirea platonica e o iubire casta in exterior… dar cine are curajul sa dea glas fanteziilor, patimilor si viselor legate de ea? Din diverse motive exista oprelisti asumate; pasiunea e suspendata in timp intr-o amanare indefinita. Daca ciulesti urechea insa, poti auzi ticaitul ceasului acestei bombe adormite si poti usor sa-ti imaginezi izbucnirea patimasa care-ar putea sa fie.

Barbatul e un egocentric care, iubind, cere.

Mai este si iubirea fata de femei in general, in care nu exista un chip anume care ilumineaza sufletul ca o icoana. O singura femeie nu astampara setea idealizata, dar e o cautare plina de speranta, o asteptare vigilenta. Fiara e la panda, chiar daca pare imblanzita, ca un ghepard domesticit. Instinctul e acolo.

Suntem capabili de gesturi marete, de explozii de romantism si poezie. Ochii nostri stiu sa izvorasca lacrimi iar inima si ratiunea sa ne-o ia razna. Suntem tandri, senzuali, puternici, ocrotitori, inteligenti, spirituali si plini de umor. Panoplia seductiei e completa. Totul e pregatire patimasa pentru absorbtia avalansei de senzatii care ne vor inunda simturile in clipa sorocita.

post pe blogul lui ionutsk


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.