Setari Cookie-uri

Blocajele emotionale in dragoste

O relatie de dragoste este, pentru majoritatea oamenilor, un lucru complicat si de multe ori consumator de energie. Bineinteles, totul este minunat la inceput, cand simti fluturasi in stomac, cand simti cum ti se lumineaza ziua, iar starea de spirit devine instantaneu una fericita atunci cand te intalnesti cu el, emotia primului sarut, cu buzele contopindu-se cu pasiune, apoi prima noapte de dragoste petrecuta impreuna, in care va descoperiti si explorati reciproc Foarte frumos! Insa, dupa ceva vreme, lucrurile incep sa se schimbe.

O relatie de dragoste este, pentru majoritatea oamenilor, un lucru complicat si de multe ori consumator de energie. Bineinteles, totul este minunat la inceput, cand simti fluturasi in stomac, cand simti cum ti se lumineaza ziua, iar starea de spirit devine instantaneu una fericita atunci cand te intalnesti cu el, emotia primului sarut, cu buzele contopindu-se cu pasiune, apoi prima noapte de dragoste petrecuta impreuna, in care va descoperiti si explorati reciproc… Foarte frumos! Insa, dupa ceva vreme, lucrurile incep sa se schimbe.

Incepi sa obosesti, el incepe sa nu se mai implice, simti ca nu mai stii cum sa-l faci sa se deschida ca la inceput, cand comunicarea era atat de naturala si de fireasca, chiar daca inca va iubiti si nu sunteti dispusi sa renuntati unul la celalalt. Relatia ta poate continua si poate deveni la fel de frumoasa ca la inceput, daca reusiti sa depasiti blocajele emotionale cu care va confruntati. Pentru a face acest lucru, trebuie sa-ti dai seama exact de ce s-a impotmolit comunicarea dintre voi doi, intrucat fiecare impas al unei relatii are cauze mentale sau, de cele mai multe ori, emotionale.

Minciuna


Una dintre cele mai des intalnite cauze ale blocajelor emotionale in cuplu sau chiar a despartirilor este minciuna. Prin faptul ca unul dintre parteneri “uita” sa mentioneze un detaliu precum schimbul de mail-uri cu ex-ul sau, mai mult, se ascunde sub motive si scuze false, increderea dintr-un cuplu se zdruncina. Imagineaza-ti de exemplu ca iubitul iti spune ca si-a petrecut toata seara invatand sau lucrand la birou, apoi afli ca de fapt a fost in pub cu prietenii lui. Chiar daca presupunem ca ar fi avut motive intemeiate pentru care sa-ti ascunda iesirea lui cu amicii la o bere, faptul ca te-a mintit are cu siguranta efecte negative asupra emotiilor tale si, in functie de gradul tau de toleranta si sensibilitate, aceste efecte pot fi de scurta sau de lunga durata.

Pentru a avea o relatie de dragoste in care comunicarea sa functioneze, trebuie sa fiti sinceri, astfel incat amandoi partenerii sa stie toate lucrurile ce l-ar putea interesa pe celalalt si nu doar lucrurile pe care vrei tu sa le stie. Altfel, in cuplu se instaleaza o stare de tensiune si lipsa de incredere, ce iti vor consuma, in timp, toata energia pe care ar trebui sa o investesti in relatie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.