Setari Cookie-uri

Parerea lui: Cele 3 tipuri de femei

Mama mi-a spus la un moment dat teoria ei interesanta despre ce tipuri de femei exista. Cu toate ca stiinta mamei in ceea ce priveste personalitatea se limiteaza la astrologie (fiecare a trebuit sa se multumeasca cu ce a gasit), de data asta trebuie sa recunosc ca modul ei de gandire simplist are o anumita valoare

Mama mi-a spus la un moment dat teoria ei interesanta despre ce tipuri de femei exista. Cu toate ca “stiinta” mamei in ceea ce priveste personalitatea se limiteaza la astrologie (fiecare a trebuit sa se multumeasca cu ce a gasit…), de data asta trebuie sa recunosc ca modul ei de gandire simplist are o anumita valoare…

Mama mi-a spus ca exista 3 categorii de femei: femeile-mama, femeile-partener si femeile-pisica. Un fel de reducere simpla a categoriilor din analiza tranzactionala parinte, adult si copil. Desigur, D. intra in categoria femeilor-pisica. La un moment dat, am avut cu D. urmatorul schimb transant de replici:

- Eu am intrat in relatie cu un copil sau cu o femeie?
- Cu o femeie.
- Bun. Si-atunci ce cauta copilul in relatie?
- …

So… sa zicem ca iubita ta este o femeie foarte frumoasa (fizic). Sa zicem ca are vreo 28 si mai toata lumea ii da vreo 21. Sa zicem ca mai are si un ras cristalin si o prezenta de milioane care te cucereste. Si o voce extraordinara, ce denota rafinament. Se pune problema… ce crezi ca merita sa induri pentru a beneficia de asta?

Femeile sunt de asemenea oameni, nu sunt fiinte extraterestre de pe alta planeta. Se supun acelorasi legi psihologice care ne ajuta sa intelegem si sa descriem personalitatea. NU EXISTA PSIHOLOGIE FEMININA SI PSIHOLOGIE MASCULINA. Pentru cei care nu ai citit ce am scris adineauri, insist… NU EXISTA PSIHOLOGIE FEMININA SI PSIHOLOGIE MASCULINA. Cei care considera asta nu stiu ce inseamna termenii psihologie sau personalitate. Aceasta implica faptul ca si aceste fapturi minunate, fermecatoare sunt pe un anumit drum al dezvoltarii, care are frumusetile si provocarile lui specifice. Cei care nu stiu sa inteleaga cum functioneaza acestea raman blocati la nivelul confruntarii in viata de zi cu zi a unor reactii pe care nu stiu cum sa le interpreteze, asa cum i s-a intamplat de aproape 6 ani lui A. cu D.

Acum… doar pentru ca o femeie este atat de frumoasa (fizic), nu presupune automat introducerea ei intr-o asemenea categorie, chiar daca e usor si in natura umana sa lipim etichete.

Sa luam spre exemplu personajul jucat de Rebecca Hall din “Frost/Nixon” (2008, R. Ron Howard). Personaj secundar bine conturat, care sustine ideea ca “in spatele oricarui barbat mare e o femeie”, desi initial apare doar ca “accesoriu de imagine” pentru intalnirea lui Frost cu Nixon.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.