Setari Cookie-uri

Limbajul trupului: Cum sa 'citesti' un barbat

Folclorul urban sustine ca barbatii agata in timp ce femeile sunt agatate. Insa, daca e ne uitam mai atenti, intrejul joc de-a agatatul nu e decat un dute-vino de semnale prin care ambele sexe isi manifesta interesul sau lipsa de interesat fata de persoana din fata lor.

Folclorul urban sustine ca barbatii agata in timp ce femeile sunt agatate. Insa, daca e ne uitam mai atenti, intregul joc “de-a agatatul” nu e decat un dute-vino de semnale prin care ambele sexe isi manifesta interesul sau lipsa de interes fata de persoana din fata lor.

Tot ce iti tebuie pentru a intelege acest joc, si pentru a putea lua parte la el, e semnificatia semnalelor. Oare de cate ori ne-am intrebat frustrate, ca intr-un joc aiurit din copilarie cand smulgeam petatele unei flori, “Oare ma place?“

Cand vine vorba de flirt ni se pare intr-adevar ca femeile sunt de pe Venus si barbatii de pe Marte, si asta pentru ca fiecare are notiuni foarte diferite despre ce e atragator si ce nu. De aceea e greu uneori sa iti dai seama daca barbatul din fata ta e interest de tine.

Daca atunci cand flirteaza femeile aleg dintr-un repertoriu de peste 50 de miscari menite sa le exprime interesul, barbatii se limiteaza la aproximativ 10 miscari, constiente sau nu. Poate ca pe unele dintre ele le-ati descifrat deja, iar unele le stiti desi nu le cunoasteti rostul. Pentru va usura munca pe viitor am adunat in urmatoarele pagini cei mai des intalniti indicatori non-verbali prin care barbatii flirteaza.

Daca printre gesturile lui se numara si urmatoarele atunci poti fi sigura ca te astepta o intalnire, daca asta vrei. In schimb, daca nu le gasesti intre miscarile lui, ori nu e interesat, sau nu esti indeajuns de interesata incat sa observi.

Ridicatul din sprancene.

Ridicatul sprancenelor e una dintre primele reactii pe care atat barbatii cat si femeile o au in momentul in care vad o persoana de sex opus pe care o considera atragatoare. Acum nu va ganditi ca o stea sa se uite la voi cu o privire uimita timp de 10 minute ca si cand s-ar oprit timpul in loc ca in filmele hollywoodiene.

Cand un barbat este interesat de femeia din fata lui va ridica in mod inconstient sprancenele pentru o fractiune de secunda. Psihologii spun ca aceasta reactie face ca ochii sa fie mai mare si sa reflecte mai bine lumina ceea ce ii face mai stralucitori si prin urmare mai seducatori. Astfel ca, inainte de a constientiza ca se simt atrasi, barbatii deja incep sa flirteze. In aceasta reactie inconstienta isi au originea ochii scanteietori laudati de romancieri.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.