Setari Cookie-uri

4 Adevaruri despre Infidelitate

Infidelitatea e pusa la zid drept principalul motiv pentru distrugerea relatiilor si chiar si al casniciilor. Intr-o societatea ce se mandreste cu monogamia, poligamia fara acte pare sa fie dusmanul public numarul unu.

Infidelitatea e pusa la zid drept principalul motiv pentru distrugerea relatiilor si chiar si al casniciilor. Intr-o societatea ce se mandreste cu monogamia, poligamia fara acte pare sa fie dusmanul public numarul unu.

Desi infidelitatea nu mai e de mult ceva iesit din comun continua sa fie inconjurata de un bogat folclor urban. Exista o serie intreaga de povesti despre infidelitate care au ajuns sa deformeze ceea ce stim cu adevarat despre acest fenomen. Prin urmare v-am pregatit mai jos cateva adevaruri despre infidelitate.

1. O relatie satisfacatoare nu e un motiv inde-ajuns de bun pentru a tine ambii parteneri pe calea cea buna. Poate ca o viata de cuplu satisfacatoare va tine o femeie departe de ispite insa cand vine vorba de barbati se pare ca fericirea conjugala sau lipsa acesteia nu reprezinta factorul determinant in inceperea unei aventuri. Un studiu realizat de Ph.D. Shirley Glass arata ca mai bine de jumatate din barbatii care inseala se declara “fericiti” sau “foarte fericiti” in relatia in care sunt.

Femeile inseala, in general, pentru ca relatia in care sunt prinse nu s-a dovedit a fi la inaltimea asteptarilor. A inceput cu bomboane, flori si surprize iar acum s-a transformat in gatit, spalat si frecat in timp ce partenerul se uita linistit la un meci cu o bere in mana. In schimb, pentru barbati situatia e diferita. Chiar daca se bucura de o viata sexuala mai mult decat satisfacatoare acasa, daca i se iveste ocazia sa insele fara pericolul de a fi prins, atunci o va face. Dupa cum zicea si actorul Chris Rock, “Un barbat este fidel in functie de optiunile pe care le are”.

Nu putem afirma totusi ca toti barbatii inseala si prin urmare trebuie tinuti intr-o supraveghere continua. Decizia de a insela tine foarte mult de sistemul de valori al barbatului respectiv. De aceea e foarte important ca atunci cand iti alegi partenerul de viata sa pui un accent mare pe valorile morale ale acestuia. E bine sa iti arunci un ochi si asupra familiei din care provine deoarece aceste valori morale sunt insuflate, in primul rand, de parinti.

2. De cele mai multe ori aventurile nu sunt scurte si nu se bazeaza doar pe sex. Presupunem adesea ca cel ce inseala cauta sex deoarece nu e satisfacut cu viata sexuala de acasa. Prin urmare, are o aventura de o noapte, dupa care se concentreaza la relatia in care e pana la urmatoarea mica aventura. Desi acest lucru se dovedeste a fi adevarat uneori, de cele mai multe ori aventurile nu sunt legate doar de sex. Asta pentru ca, in ciuda opiniilor generale, barbatii nu cauta doar sex.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.