Setari Cookie-uri

Barbatii au nevoie de incredere pentru satisfacerea partenerelor

Conform concluziilor European Sexual Confidence Survey, 95% dintre adultii din Romania considera ca pentru a avea o experienta sexuala plina de satisfactie este important ca barbatul sa fie increzator in propria sexualitate. Studiul a evaluat opiniile a 504 subiecti barbati si femei din Romania, privitoare la increderea in propria sexualitate increderea in capacitatea de a intretine un raport sexual - si impactul acesteia asupra calitatii vietii.

Conform concluziilor European Sexual Confidence Survey, 95% dintre adultii din Romania considera ca pentru a avea o experienta sexuala plina de satisfactie este important ca barbatul sa fie increzator in propria sexualitate. Studiul a evaluat opiniile a 504 subiecti barbati si femei din Romania, privitoare la increderea in propria sexualitate – increderea in capacitatea de a intretine un raport sexual - si impactul acesteia asupra calitatii vietii.

Concluziile au demonstrat faptul ca 76% dintre barbatii romani considera capacitatea de a oferi partenerei satisfactie sexuala, ca fiind cel mai important element al increderii barbatului in propria sexualitate. Aproximativ sapte din zece femei din Romania au fost de acord cu afirmatia de mai sus; mai mult de un sfert dintre femei considera ca partenerul acestora doreste sa obtina erectii ferme pentru imbunatatirea vietii sexuale.1

“Aceste rezultate ale studiului confirma cercetarea anterioara , care demonstreaza ca fermitatea erectiei barbatului este legata in mod natural de capacitatea de a oferi partenerei sale satisfactie din punct de vedere sexual,” afirma domnul prof. asoc. dr. Nicolae Calomfirescu, presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania. “Pentru a intretine un raport sexual plin de satisfactie, barbatii au nevoie de incredere in propria sexualitate, incredere castigata printr-o stare erectila ferma si prin satisfacerea partenerei.”

Studiul a demonstrat, de asemenea , ca increderea in propria sexualitate se rasfrange si asupra vietii sociale a barbatului; 96% dintre subiectii barbati si femei considera ca lipsa increderii in propria sexualitate, ca urmare a tulburarilor de erectie, influenteaza si viata sociala, nu doar viata sexuala a barbatului. Absenta increderii in propria sexualitate are un impact negativ asupra increderii in sine si a respectului de sine, reducand practic increderea globala. Acest aspect confirma studiul anterior care a demonstrat ca fermitatea erectiei contribuie la scaderea increderii globale. In plus, peste 60% dintre adultii care au participat la studiu considera ca absenta increderii in propria sexualitate constituie pentru barbati un adevarat obstacol in calea mentinerii unei relatii de succes, procent semnificativ crescut fata de media din Europa (45%).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.