Setari Cookie-uri

Secretul din spatele unei partide de sex memorabile

Sex, sex, sex, e cam tot ce auzim si vedem in ultima vreme peste tot, de la reviste, ziare pana la programe tv, posturi de radio si filme. Motivele sunt lesne de inteles. E destul de evident ca sexul vinde; in cazul acesta e explicabil de ce e intotdeauna in ochii nostri. Totusi nu putem nega ca si tabuurile sociale ce inconjoara acest subiect au inceput sa se mai relaxeze iar oamenii sunt din ce in ce mai dispusi sa isi expuna prin vorbe viata intima daca asta inseamna ca vor reusi sa fie impliniti pe acest plan.

“Sex, sex, sex”, e cam tot ce auzim si vedem in ultima vreme peste tot, de la reviste, ziare pana la programe tv, posturi de radio si filme. Motivele sunt lesne de inteles. E destul de evident ca sexul vinde; in cazul acesta e explicabil de ce e intotdeauna in ochii nostri. Totusi nu putem nega ca si tabuurile sociale ce inconjoara acest subiect au inceput sa se mai relaxeze iar oamenii sunt din ce in ce mai dispusi sa isi expuna prin vorbe viata intima daca asta inseamna ca vor reusi sa fie impliniti pe acest plan.

Pana si traditionalista societate romaneasca si-a pus deoparte pudoarea devenind din ce in ce mai deschisa catre discutiile despre sex. Si de ce nu? O viata sexuala satisfacatoare inseamna o atitudine pozitiva asupra vietii de zi cu zi si trebuie sa recunoastem ca poate acum avem nevoie de asta mai mult decat oricand.

Sexul trebuie discutat, analizat si interpretat; si ma gandesc aici nu doar la sex ca termen generic si mai degraba la experientele personale in acest domeniu. Spun “trebuie” deoarece multe femei evita sa se angajeze in discutii ce ating performantele sexuale personale desi studii extensive arata ca sexul satisfacator e unul dintre cele mai simple metode de a ne mentine sanatatea psihica, dar si cea fizica.

Si totusi care e secretul din spatele unei partide de sex care sa te lase cu rasuflarea taiata si cu fluturasi in stomac la gandul revenirii in patul cu pricina? Romancele dar si multe alte femei din Europa raspund la unison: sexul satisfacator depinde de increderea pe care partenerul o are in propria sexualitate. Acestea sunt concluziile studiului European Sexual Cofidence Survey realizat recent de Pfizer Inc. in 12 tari europene printre care se numara si Romania.

Esantionul romanesc intervievat de realizatorii studiului e relativ mic dar reprezentativ, 504 persoane de ambele sexe cu varste cuprinse intre 25 si 74 de ani, insa rezultatele nu lasa loc de indoieli: 94% dintre femei considera ca pentru a avea o experienta sexuala plina de satisfactie este important ca barbatul sa aiba incredere in propria sexualitate, in timp ce, per total, 72% dintre barbati si femei considera ca cel mai important element al increderii barbatului in propria sexualitate este capacitatea de a oferi partenerei sale satisfactie din punct de vedere sexual. La nivel European situatia e asemanatoare, 95% dintre adulti cred ca increderea barbatilor in propria sexualitate este ingredientul esential al unei vieti sexuale reusite.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.