Setari Cookie-uri

5 Greseli pe care le fac femeile in relatii

Barbatii sunt renumiti pentru felul in care reusesc sa-si distruga relatiile. Unii inseala, altii uita ca o relatie presupune mai mult decat sex iar altii au impresia ca o data ce au cucerit o femeie nu mai e cazul sa depuna prea multe eforturi. Si exemplele ar putea continua. Insa nu putem ignora faptul ca si noi facem greseli ce ne costa uneori chiar relatia in care suntem.

Barbatii sunt renumiti pentru felul in care reusesc sa-si distruga relatiile. Unii inseala, altii uita ca o relatie presupune mai mult decat sex iar altii au impresia ca o data ce “au cucerit” o femeie nu mai e cazul sa depuna prea multe eforturi. Si exemplele ar putea continua. Insa nu putem ignora faptul ca si noi facem greseli ce ne costa uneori chiar relatia in care suntem.

Nu putem arunca intotdeauna capra moarta in curtea vecinului; trebuie sa ne acceptam si noi partea de vina atunci cand e cazul si sa admitem ca a fi femeie nu inseamna neaparat si a te naste inzestrata cu toata intelepciunea universului in materie de iubire. Mai important e sa ne identificam greselile si sa le corectam in timp util.

1. Multe femei incearca adesea sa il faca pe barbatul de langa ele sa creada ca sunt neajutorate si prin urmare trebuie protejate si ajutate. Orice barbat vrea sa se simta uneori ca un erou pentru iubita lui insa atunci cand ajutorul lui este solicitat tot timpul (ba chiar se intelege de la sine ca ar trebui sa faca unele lucruri pentru prietena sa) situatia poate sa devina insuportabila.

Problema devine si mai evidenta daca o punem in contextul actual in care femeile au grija sa aminteasca cu orice ocazie ca pot face orice la fel de bine ca barbatii. Nu pot decat sa fiu de acord cu asta. Femeile pot face, ca si barbatii de altfel, orice vor atata vreme cat isi doresc cu adevat. De aceea sunt uimita atunci cand femeile folosesc cartea fragilitatii emotionale si fizice pentru a-si convinge partenerii sa se poarte intr-un anume fel. Astfel de comportamente nu fac decat sa intareasca conceptiile invechite ale rolurilor sociale atasate femeilor si barbatilor.

Nu e indicat insa nici sa cazi in cealalta extrema proclamand faptul ca tu nu ai nevoie de nimeni si de nimic. E bine sa alegi o cale de mijloc in care nu te sfiesti sa ceri ajutorul partenerului tau atunci cand intr-adevar ai nevoie de el fara a presupune insa ca rolul lui in relatie e sa te ajute pe tine.

2. O alta greseala des intalnita e obsesia femeilor de a se agata si a reveni la relatii disfunctionale. Oare cate femei nu au pus punct unei relatii ingrozitoare numai pentru a reveni la ea dupa nu prea mult timp? Problemele generale are relatiilor in discutie sunt cele binecunoscute: nu o iubea, nu o trata cum trebuie, nu aprecia tot ce facea pentru el etc. Si totusi ea s-a reintors la el dupa cateva luni ca si cum nu ar fi stiut motivele pentru care s-au despartit.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.