Setari Cookie-uri

10 lucruri stupide pe care le fac femeile

Nu ne place sa recunostem dar si noi, la fel ca si barbatii, reusim sa ne dam viata peste cap prin deciziile pe care le luam. Ar fi bine sa putem spune cu fruntea sus Eu nu am nici un regret. Mi-am trait viata asa cum am vrut si nu simt ca am gresit vreodata. Doar ca nu e in firea omului sa fie perfect ci doar sa tinda spre perfectiune.

Nu ne place sa recunostem dar si noi, la fel ca si barbatii, reusim sa ne dam viata peste cap prin deciziile pe care le luam. Ar fi bine sa putem spune cu fruntea sus “Eu nu am nici un regret. Mi-am trait viata asa cum am vrut si nu simt ca am gresit vreodata.” Doar ca nu e in firea omului sa fie perfect ci doar sa tinda spre perfectiune.

Bineinteles, mai sunt si exceptii la aceasta regula, insa eu una nu ma numar printre ele. Am gresit in trecut si probabil ca voi gresi si pe viitor. Sper doar ca voi invata ceva din greselile pe care le fac.

Rascolind internetul preocupata de aceasta problema am dat peste o carte ce mi-a starnit imediat curiozitatea. Cartea se intituleaza “10 lucruri stupide pe care le fac femeile pentru a-si distruge viata” (Ten Stupid Things Women Do to Mess up Their Lives) iar autorul e faimoasa Dr. Laura (Laura Catherine Schlessinger), psihoterapeut si invitata de onoare in Oprah Show pe probleme de cuplu si dezvoltare personala. Lucrarea e un fel de manual de supravietuire al femeii moderne. Cum textul e interesant si distractiv nu m-am putut abtine sa nu va prezint si voua cele 10 puncte problema identificate de autoare.

1. Atasamente stupide


De ce stau femeile in relatii ce nu le fac fericite? Pentru ca cel mai adesea confunda atasamentul si confortul cu iubirea. Se obisnuiesc sa fie impreuna cu cineva, le e teama sa fie singure si nici macar nu isi mai pot imagina viata lor fara respectivul. Si totusi nu sunt fericite.

2. Parteneri necorespunzatori

Ni s-a bagat in cap ca trebuie sa avem un barbat alaturi pentru a fi fericite astfel incat atunci cand nu suntem cu cineva nu facem decat sa ne preocupam de asta. Vrem pe cineva alaturi chiar daca acesta nu corespunde intotdeauna dorintelor noastre. De unde si stereotipul femeii disperate dupa o relatie. Cauza acestei preocupari obsesive e lipsa de dezvoltare a intereselor si hobbiurilor personale. Orice am avea pe agenda noastra, lasam deoparte cand vine vorba de un barbat. Prin urmare ajungem sa nu ne cunoastem cu adevarat propria persoana.

3. Devotament lipsit de baza

Autoare listeaza motivele unei ascultatoare pentru a fi devotata sotului ei care o trateaza mizerabil (Dr. Laura are si o emisiune radio extreme de apreciata): “Numarul 1, nu trebuie sa ma schimb. Numarul 2, nu pierd compania si siguranta pe care o simt acum. Numarul 3, mi-ar fi greu sa fiu singura sau sa fiu cu altcineva. Si numarul 4, e mai personal… daca perceptiile negative care le are despre mine sunt adevarate?” Oare de cate ori nu am auzit motive de acestea folosite de femei care se complac in relatii nefericite, uneori chiar abuzive? Inchid ochii la ceea ce le afecteaza amagindu-se ca nu nu s-ar descurca pe cont propriu sau ca poate totusi ele sunt vinovate de tot ce li se intampla.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.