Setari Cookie-uri

FWB: Prietenie cu avantaje sexuale

De ceva vreme incoace aud cum tot mai multi tineri se implica in relatii tip friends with benefits (FWB) in defavoarea relatiilor clasice. Astfel de relatii sunt un fel de prietenii in care principiul platonic a fost uitat. Prietenii de sex opus de intalnesc, fac sex, poate mai participa si la ceva activitati distractive impreuna, dar atat; fara sentimente, fara responsabilitati si fara asteptari.

De ceva vreme incoace aud cum tot mai multi tineri se implica in relatii tip ‘friends with benefits’ (FWB) in defavoarea relatiilor clasice. Astfel de relatii sunt un fel de prietenii in care principiul platonic a fost uitat. Prietenii de sex opus de intalnesc, fac sex, poate mai participa si la ceva activitati distractive impreuna, dar atat; fara sentimente, fara responsabilitati si fara asteptari.

Credeam ca fenomenul ‘friends with benefits’ nu exista decat intr-o lume a filmelor Hollywood-iene si a campusurilor universitare americane pana mi-am vazut prietenii contempland posibilitatea unei asemenea alegeri. Femeia moderna, intotdeauna pe fuga, alege din camoditate sau in lipsa de altceva sa accepte o relatie bazata doar pe sex. Singura conditie e sa existe la baza increderea ce caracterizeaza o amicitie precum si o intelegere tacita conform careia nimeni nu ar trebui sa se astepte la mai mult decat atat. Prietenia cu latura sexuala e convenabila pentru amandoi.

O relatie de acest tip reuseste sa satisfaca nevoile fizice primare ale partenerilor, insa nu poate raspunde nevoii de afectiune. Cu riscul de a parea invechita trebuie sa intreb: poate cineva sa se multumeasca prea mult timp doar cu satisfactia fizica? Pentru cat timp poti separa latura fizica de cea emotionala? Ce se intampla atunci cand esti intr-o astfel de relatie, vrei mai mult, si totusi stii ca nu ai nici un drept sa ceri?

Atractia unei astfel de relatii e lesne de inteles. In momentul in care viata ta pare calculata la minut e bine sa stii ca in momentul in care vrei sex iti sun prietenul, acesta e la tine in jumatate de ora (sau tu la el) iar cateva ore mai tarziu te poti pune sa dormi linistita si sa te concentrezi asupra lucrurilor care te intereseaza. Nu trebuie sa te preocupi cu intrebari de tipul “trebuie sa astept sa sune el sau pot sa-l sun?”, “oare am facut o impresie buna?”, “oare ma place?” etc. Totul e putin mai simplu.

O prietena implicata intr-o astfel de relatie mi-a povestit situatia ei explicandu-mi si de ce pentru ea sistemul de FWB functioneaza. “De ce am ales o astfel de relatie? De exemplu, cel putin in situatia mea, intr-un oras mare, in situatia in care imi petrec 10 ore pe zi la munca, iar restul timpului mi-l impart intre proiecte, studii si alte nimicuri, nu exista suficient timp pentru stabilirea unei relatii. Excluzand din start faptul ca poate printr-un miracol as reusi sa dau peste un barbat ‘bun’. Asa ca se merge pe principiu ‘orice te poate face fericit’, iar aici se incadreaza si un ‘prieten’ de genul, care e acolo atunci cand ai nevoie de el. Partea buna e ca nu exista complicatiile aduse de o relatie, nu e nevoie sa-i acorzi timp special, sa socializezi, sa te lupti pentru a intra in gratiile prietenilor lui, a familiei, etc. Nu astepti nimic de la el, iar el nimic de la tine, ceea ce face ca situatia sa fie foarte relaxanta si convenabila in acelasi timp. Timp in care, bineinteles, esti libera sa incerci in continuare sa il cauti pe ‘the one’, sau cum s-ar mai numi el in ziua de astazi. ”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.