Setari Cookie-uri

Nevestele din Stepford, Colentina: Nimeni nu-i perfect

Cat de departe poti sa mergi ca sa salvezi aparentele?

Unul dintre filmele mele preferate este Nevestele din Stepford, varianta din 1975, nu cea siropoasa cu Nicole Kidman. Povestea este destul de simpla insa are un inteles profund: satui de “imperfectiunile” nevestelor, o ceata de barbati dintr-un orasel privilegiat se hotarasesc sa fabrice copii sintetice ale acestora, menite sa raspunda eternului feminin dupa inchipuirea barbatului.

Golite de orice fel de esenta, acestea nu faceau decat sa aiba grija de barbati si de progenituri, sa faca sex ca in filmele porno si sa nu gandeasca. Deloc. N-am crezut ca voi ajunge sa traiesc pe pielea mea nebunia din Stepford.

La scurt timp dupa ce m-am casatorit, eu si sotul meu ne-am mutat intr-un complex rezidential din Colentina. Viata noastra impreuna urma sa se desfasoare perfect. Zona era linistita, parca rupta din rai, cu umbra si verdeata.

Citește și:

foto shutterstock

La ora 8.00 fix, in cap, toti barbatii scoteau masinile din garajul pazit, la 17.30 se intorceau acasa. Am observat cu stupoare ca cele mai multe dintre vecinele mele de bloc erau casnice. Desi eram intre joburi, nu ma vedeam planta de apartament cu pestelca si incinsa cu tulpan.

Le-am cunoscut in parculetul dintre blocuri. Cele care nu scoteau copiii la joaca, ieseau la alergat. M-am trantit pe o banca, am scos o carte si am dat sa aprind o tigara. Una dintre vecine bulbuca ochii la mine ca melcul si-mi maraie suav ca in complexul rezidential nu se fumeaza.


D
raga mea, imi zice ea plina de miere, nu e un exemplu bun pentru cei mici. Si in plus, iti strica tenul. Sotul tau trebuie sa te gaseasca mereu vesela, frumoasa si zambitoare, nu duhnind a mahoarca.

Mi-am muscat limba si am renuntat la placerea mea vinovata. Insa intre timp, am avut timp sa o studiez bine.

Citește și:

Era dichisita femeia asta ca din paginile de revista. Sanii ei stateau fix, nu se dadeau miscati nici la stanga, nici la dreapta.

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.