Setari Cookie-uri

Daca voiam un copil mi-l faceam, nu ma maritam!

Barbatii tranzitiei, femeile muncii. Sexul tare-n clasa muncitoare

M-am casatorit de foare tanara, asa erau vremurile. Cand am iesit de pe bancile liceului, comunismul isi traia ultimii ani. Sotul meu s-a angajat fara nicio problema la una dintre marile fabrici din Bucuresti, undeva pe Grivita.

In locul intreprinderii de atunci, se inalta acum mormane de daramaturi pazite cu strasnicie de o ceata de caini vagabonzi. Tot ce s-a putut vinde, s-a vandut, restul s-a furat si a ajuns la fier vechi iar orice altceva a mai ramas in urma s-a transformat in ruine.

foto shutterstock razboiul sexelor

Ne-am casatorit, ne-am asezat la casa noastra si ne-am trait linistit iubirea. Era frig, era intuneric si uneori lungeam cate 4-5 zile dintr-o ciorba. Pandeam tevile de apa ca pe ziua de salariu si ma trezeam in toiul noptii ca sa fierb doua oua, atunci cand le aveam.

De cele mai multe ori nu ne permiteam luxul asta si le strangeam cuminti la rece pe balcon ca sa coacem cozonaci din ele. Daca aveai pile, numai bine, le luai si pe sub mana, pe strazi dosnice si dupa parole cunoscute dinainte.

Citește și:

Ne spalam pe bucati intr-un lighean primit de zestre si ne iubeam pe sub plapuma si prin haine, ca dormeam imbracati bine.

Revolutia ne-a prins la tara, undeva in Arges, si nu am simtit foarte tare avantul “democratic” din piata. La noi ajungeau cele mai halucinante vesti, de-ti era teama sa iesi noapte-n curte. Si pe vremea aia te duceai, fratica, in spatele casei unde nu mirosea tocmai a “odicolon”. Cu o mana de sprijineai de-un par si cu o mana te aparai de caini.

In sat se zvonea ca au venit teroristii, ca au aterizat americanii, ca e apa otravita si culturile arse, Dumnezeu cu mila. Noi ne-am vazut mai departe de porcul taiat si in timp ce oamenii se impuscau in mijlocul capitalei, eu stateam la gatul animalului proaspa injunghiat cu un lighean in care asteptam sa curga sangele.

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.